HIRDETÉS

Két gyalogost gázolt el a szombathelyi zebrán a sofőr

Farkas Bazsi
2019. július 4. csütörtök, 07:54
Pénzbüntetést és a jogsi elvételét kéri az ügyészség.

A Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki nem a téli útviszonyoknak megfelelően közlekedett Szombathelyen 2018 februárjában és súlyos sérüléssel járó balesetet okozott.

 


A vádirat szerint a vádlott fékezett egy útkereszteződéshez közeledve, hogy eleget tegyen elsőbbségadási kötelezettségének. A jármű azonban megcsúszott a havas úttesten és behaladt a kereszteződésbe, ahol összeütközött a védett úton érkező személygépkocsival.

 

Az ütközés ereje kitérítette a védett úton érkező autót, ami áttért a szemközti forgalmi sávba, felhaladt a járdára és elsodorta az ott közlekedő gyalogost.

 


A gyalogos sértett súlyos sérülést szenvedett a balesetben.


A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.


A Szombathelyi Járási Ügyészség egy másik ügyben is vádat emelet. Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki elütött két, a zebrán átkelő gyalogost Szombathelyen 2018 augusztusában.

 


A vádirat szerint a vádlott éjszaka, esőben közlekedett a személygépkocsival. A működő közvilágítás ellenére későn vette észre a zebrán balról jobbra átkelő, élénk színű ruhát viselő gyalogosokat, akik már 7,9 métert megtettek az úttesten, amikor a vádlott elütötte őket.

 

Mindkét sértett súlyos sérülést szenvedett a balesetben.

 


A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés és járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás