Készül az Eurovízió amerikai változata

Fehér Buda 2020-08-09 10:21:22
Importárú lett a legfurább zenei műsorból.

Az utóbbi években egyre több amerikai kapta fel a fejét az Eurovízióra, a tengeren túlon egyre több rajongója lett az őrült showműsornak. Hasonló volt a helyzet Ausztráliában is, ahol a rajongók képesek felkelni hajnalok hajnalán is, hogy megnézzék a döntőt. Az ő szeretetüket végül azzal ajándékozták meg a készítők, hogy megengedték, hogy a déli ország is elindítson egy-egy jelöltet.

Az USA viszont más úton vág bele az Eurovízióba, nemrég a show készítői ugyanis aláírtak egy szerződést, aminek értelmében

hamarosan a képernyőkre került az amerikai változat.

A műsor, ami az American Song Contest nevet kapta 2021 végén kerülhet a képernyőkre, és mind az 50 amerikai államból színpadra léphet majd valaki. Az államok maguk is elindíthatják majd a saját mini-tehetségkutatójukat, hogy megállapítsák, kit küldenek az elődöntőkbe, csak úgy, mint Európában. Az American Song Contest végül két elődöntőből, és egy döntőből fog állni, tehát szinte teljesen ugyanolyan formában érkezik meg a tengerentúlra az Eurovízió, mint ahogyan megismerhettük.

Anders Lenhoff, az európai showműsort úgy adta el az amerikaiaknak, hogy azt mondta, ez a zene olimpiája. Mivel az Egyesült Államokban az elmúlt évek feltörekvése után sem ismerik sokan az Eurovíziót, Lenhoff végül úgy ütötte nyélbe az üzletet, hogy az ígérte, az amerikaiak a Superbowlhoz hasonló showt fognak kapni. 

Az egyelőre nem tudni, hogy az amerikai változatot is annyira át fogja-e majd hatni az államok rivalizálása és a politika, mint az Eurovíziót. Az viszont már biztos, hogy az összes jelentkezőnek egy addig még nem piacra dobott számmal kell majd indulnia, tehát nem csinálnak X-Faktort az American Song Contestből. Azt még egyelőre nem tudni, melyik csatornán fogja majd adni a megmérettetést, de lehetséges, hogy a Superbowlhoz hasonlóan minden évben más csatorna kapja majd meg a vetítés jogát. 

Az Eurovízió rajongóinak tehát, úgy látszik, jövőre kétszer is eljön a karácsony, aminek kifejezetten örülhetnek, hiszen az idei rendezvényt el kellett halasztani a koronavírus-járvány miatt. A műsor 1956-os nyitánya óta először történt meg, hogy senkit sem sikerült színpadra állni. Azért a fanok nem maradtak kontent nélkül, idén érkezett a Netflixre az Eurovíziós Dalfesztivál: A Fire Saga története, ami egy kicsit segíthetett enyhíteni a várakozást.

Forrás: The Guardian

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.