Kész terve volt tanára megkéseléséhez a győri diáknak

Nagy Donát 2020-04-28 10:41:00
Nem volt megelégedve a 3-as osztályzattal, revansot akart venni az osztályfőnökén.

Újabb részletek derültek ki a győri bűncselekményről, ami az egész országot megrázta decemberben- adta hírül az Ügyészség.

Csak a szerencsén múlt a győri pedagógus élete

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 17 éves fiúval szemben - írja a rendőrség honlapja. A rendőrségre érkezett bejelentés szerint 2019. december 5-én 12 órakor az egyik győri szakközépiskolában késelés történt.

A vádirati szerint az egész úgy kezdődött, hogy az elkövető 2019. december 5-én egy győri középiskolában a második órán, matematikán 3-as érdemjegyet kapott a korábbi dolgozatára. Ez annyira felzaklatta a maximalista fiút, hogy osztálytársai előtt kijelentette, le fogja szúrni a matematikát és fizikát tanító tanárnőt, aki egyben az osztályfőnöke is volt. Kijelentését osztálytársai nem vették komolyan, mivel korábban is tett már ilyen kijelentéseket és tíz centiméter pengehosszúságú kését is mutogatta már a többiek előtt.

A következő dupla angolóra végén - míg társai az angoltanár engedélyével az ötödik órában írandó fizika dolgozatra készültek - ő zenét hallgatott és kijelentette:

„nem tanul, mert nem lesz óra és dolgozat sem”.

Ezt követően az óra végén azzal a kijelentéssel, hogy „neki arra már nem lesz szüksége”, elajándékozta a fülhallgatóját.

Az ötödik, fizikaóra elején a vádlott odaszólt a padtársának:

„Megvan a terv!”

Majd azt színlelve, hogy a füzetében szeretne valamit mutatni a tanárnőnek, a vádlott kiment a sértetthez, átadta a füzetét, a sértett mögé lépett és bal lapockatájékon hátba szúrta a tanárnőt. A sértett a földre rogyott, ekkor a vádlott mellé guggolt és a feje fölé emelt késsel még kétszer lesújtott a fekvő sértett nyaka és mellkasa irányába.

<>A vádlottat az egyik osztálytársa fékezte meg, aki elvette tőle a kést. A vádlott a diáktársa azon kérdésére, hogy ezt miért csinálta, akként válaszolt, hogy

„Majd ebből tanul, elegem van a tanárnőből.”

Jutalmat kapott az a diák, akinek bátorsága miatt juthatott ki az osztályteremből a megszúrt tanárnő Győrben

A Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának helytállását ismerte el a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány - írta meg a police.hu. Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Nagy Ágnes rendőr alezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Váczi Attila rendőr alezredes, a Győri Rendőrkapitányság vezetője a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányságra hívta meg azt a diákot, akinek bátor fellépése lehetővé tette, hogy a Jedlik iskolában 2019.

A sértett a szúrások következtében életveszélyes állapotba került, nála légmell és vérmell alakult ki, bal tüdeje összeesett. A védekezése következtében sérült emellett több végtagja, melyekkel összefüggésben maradandó fogyatékosság kialakulása sem zárható ki nála.

Az átlagot meghaladó értelmi képességű fiatalkorú vádlott terhére rótt bűncselekmény életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. Az elkövetővel, mint fiatalkorú vádlottal szemben tizenöt év szabadságvesztés szabható ki.

A vádlott bűnügyi felügyelet hatálya alatt várja az eljárás folytatását.

Címlapképünk illusztráció, forrás: Google Utcakép

Forrás: Ügyészség

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.