Kész terve volt tanára megkéseléséhez a győri diáknak

Nagy Donát 2020-04-28 10:41:00
Nem volt megelégedve a 3-as osztályzattal, revansot akart venni az osztályfőnökén.

Újabb részletek derültek ki a győri bűncselekményről, ami az egész országot megrázta decemberben- adta hírül az Ügyészség.

Csak a szerencsén múlt a győri pedagógus élete

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 17 éves fiúval szemben - írja a rendőrség honlapja. A rendőrségre érkezett bejelentés szerint 2019. december 5-én 12 órakor az egyik győri szakközépiskolában késelés történt.

A vádirati szerint az egész úgy kezdődött, hogy az elkövető 2019. december 5-én egy győri középiskolában a második órán, matematikán 3-as érdemjegyet kapott a korábbi dolgozatára. Ez annyira felzaklatta a maximalista fiút, hogy osztálytársai előtt kijelentette, le fogja szúrni a matematikát és fizikát tanító tanárnőt, aki egyben az osztályfőnöke is volt. Kijelentését osztálytársai nem vették komolyan, mivel korábban is tett már ilyen kijelentéseket és tíz centiméter pengehosszúságú kését is mutogatta már a többiek előtt.

A következő dupla angolóra végén - míg társai az angoltanár engedélyével az ötödik órában írandó fizika dolgozatra készültek - ő zenét hallgatott és kijelentette:

„nem tanul, mert nem lesz óra és dolgozat sem”.

Ezt követően az óra végén azzal a kijelentéssel, hogy „neki arra már nem lesz szüksége”, elajándékozta a fülhallgatóját.

Az ötödik, fizikaóra elején a vádlott odaszólt a padtársának:

„Megvan a terv!”

Majd azt színlelve, hogy a füzetében szeretne valamit mutatni a tanárnőnek, a vádlott kiment a sértetthez, átadta a füzetét, a sértett mögé lépett és bal lapockatájékon hátba szúrta a tanárnőt. A sértett a földre rogyott, ekkor a vádlott mellé guggolt és a feje fölé emelt késsel még kétszer lesújtott a fekvő sértett nyaka és mellkasa irányába.

<>A vádlottat az egyik osztálytársa fékezte meg, aki elvette tőle a kést. A vádlott a diáktársa azon kérdésére, hogy ezt miért csinálta, akként válaszolt, hogy

„Majd ebből tanul, elegem van a tanárnőből.”

Jutalmat kapott az a diák, akinek bátorsága miatt juthatott ki az osztályteremből a megszúrt tanárnő Győrben

A Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjának helytállását ismerte el a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrfőkapitány - írta meg a police.hu. Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány, Nagy Ágnes rendőr alezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes és Váczi Attila rendőr alezredes, a Győri Rendőrkapitányság vezetője a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányságra hívta meg azt a diákot, akinek bátor fellépése lehetővé tette, hogy a Jedlik iskolában 2019.

A sértett a szúrások következtében életveszélyes állapotba került, nála légmell és vérmell alakult ki, bal tüdeje összeesett. A védekezése következtében sérült emellett több végtagja, melyekkel összefüggésben maradandó fogyatékosság kialakulása sem zárható ki nála.

Az átlagot meghaladó értelmi képességű fiatalkorú vádlott terhére rótt bűncselekmény életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. Az elkövetővel, mint fiatalkorú vádlottal szemben tizenöt év szabadságvesztés szabható ki.

A vádlott bűnügyi felügyelet hatálya alatt várja az eljárás folytatását.

Címlapképünk illusztráció, forrás: Google Utcakép

Forrás: Ügyészség

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.