Kerek egy éve, hogy utoljára hangzott el a szombathelyi közgyűlésben, hogy: bevándorláspárti szivárványkoalíció

Farkas Bazsi 2020-09-26 16:46:00
A fideszes képviselők szinte minden felszólalásukban elnyomták ezt a jelzőt, az akkori városvezető új többségre. Később kiderült, hogy központi utasításnak engedelmeskedtek.

Tehát mindent megteszünk annak érdekében, hogy biztonságos város maradjon Szombathely és ezért mint a nem bevándorláspárti frakció, továbbra is azt mondjuk, hogy védjük meg a keresztény értékrendet, Európát - mondta Ágh Ernő (Fidesz-KDNP) képviselő napra pontosan egy éve, 2019. szeptember 26-án a szombathelyi közgyűlésben. Ezzel utoljára kimondta azt bűvös jelzőt, amit a Fidesz központilag csodafegyvernek szánt az új baloldali többséggel szemben. 

2019. január 8-án rendkívüli közgyűlést hívott össze az akkori polgármester, Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP). A közgyűlésnek egyetlen napirendi pontja volt, ez pedig a rabszolgatörvény ellehetetlenítése az önkormányzati cégeknél. A Fidesz frakció nem ment el. A baloldal pedig a Jobbik és a Pro Savaria egy-egy képviselőjével megszavazta a javaslat napirendre vételét. A határozat elfogadásához már nem is kellett az akkori alpolgármester, Molnár Miklós (Pro-Savaria) szavazta a baloldal önmagában elég volt. 

Másnap aztán a Fidesz árulónak kiáltotta ki Molnárt, mondva: együtt szavazott az ellenzékkel. 

Molnár ezután egyszer sem szavazott már együtt az addigi többséggel bíró Fidesz-KNDP-vel, és mivel ő volt a mérleg nyelve, így a Fidesz ezzel elveszítette többségét. 

Az azt követő februári közgyűlésen aztán a fideszes képviselők nem kímélték az ellenzéket, amikor csak tudták megszólították a baloldali képviselőket és a bevándorláspárti szivárványkoalíciós jelzővel illeték őket. A februári közgyűlés jegyzőkönyve szerint 

45 bevándorláspárti,
12 szivárványkoalíció, és
7 áruló jelző repült a nem fideszes politikusokra. 

Csak Puskás 8 bevándorláspártizást és 12 szivárványkoalíciót vállalt magára. Többek között ilyen mondatokkal:

  • Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése 11 igen és 10 nem szavazattal elfogadta. A szivárványkoalíció működik. 
  • Bevándorláspárti Nemény András. Parancsoljon.
  • Következő, Nemény frakcióvezető úr, aki a bevándorlásnak szakembere.
  • Következő szintén az előbb említett frakcióvezető úr, Nemény frakcióvezető úr, ki bevándorláspárti, 1,4 milliárdos kormányzati központi költségvetési támogatást kér erre a dologra. Ez a javaslat lényege
  • Következik a 8. számú napirendi pont tárgyalása. Tájékoztató az Aréna Óvoda felújításáról, szóbeli előterjesztés. Hallgatja bevándorláspárti Nemény Andrástól, hogy mit nem csinált. 

Tavaly ősszel adott az Ugytudjuk.hu-nak egy nagy interjút Koczka Tibor, a város korábbi fideszes alpolgármestere, aki azt mondta, hogy a helyi fideszes képviselők a párt központi utasítására tették mindezt. 

A héten ismét volt közgyűlés Szombathelyen, ahol ugyan bevándorláspárti szivárványkoalíciózás nem volt, de az Éljen Szombathely! vezette városvezetés díszpolgári címet szavazott meg két korábbi polgármesternek, Ipkovich Györgynek és Puskás Tivadarnak. 

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.