Forrás: Bild.de

Kegyetlen gyilkosság áldozata lett Claudia, nagy erőkkel nyomoz a rendőrség

ugytudjuk.hu
2019. november 24. vasárnap, 11:18
Több száz férfitól vesznek most DNS-mintát.

Több száz férfitól vesznek DNS-mintát a nyomozók a Németország nyugati részén található Grevenbroich városában annak reményében, hogy lezárjanak egy 23 éves gyilkossági ügyet, írja a BBC.

 

A 11 éves Claudia Ruf holttestére 1996-ban találtak rá 70 kilométerre délre a településtől. A gyermek a szomszéd kutyáját sétáltatta, amikor valaki elrabolta. Két nappal később megkötözve, benzinnel lelocsolva és részben megégve leltek rá.

 

Halála előtt megerőszakolták, de senkit nem vettek őrizetbe soha a gyilkossággal kapcsolatban.

 

"Több mint 23 év után most nagy esély mutatkozik rá, hogy kiderítsük a lányom szomorú sorsát. A ragadozónak túl sok időt engedtünk, hogy rejtőzködjön előlünk"

 

– mondta a lány édesapja az AP hírügynökségnek.

 

A rendőrség egy felhívást tett közzé a bűncselekmény idején 14. életévüket betöltött férfiak körében, hogy vegyenek részt a DNS-tesztben, ma már ugyanis rendelkezésre áll olyan technológia, hogy a hozzátartozókat is be tudják azonosítani a DNS alapján. Így ha valamelyik önkéntesen jelentkező férfi rokona volt az elkövető, könnyen elkaphatják. A DNS-minták elemzése négy-nyolc hétig is eltarthat.

 

A felhívásra legkevesebb 900-an jelentkeztek, ami nem véletlen, mert a két évtizede történt eset nagyon megrázta a helyieket és azóta sem felejtik a gyilkosságot.

 

(24.hu)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás