Kedden jelentették be, hogy újabb ütközési energiaelnyelő berendezést vesz a Magyar Közút, erre pénteken már összes is törtek egyet

Bazsó Bálint 2020-08-07 14:58:00
Oktatóvideó az úgynevezett magyar közlekedési morálról.

Kétéves az Ugytudjuk.hu, hogy megajándékozhassunk, olvasd el figyelmesen a cikket! 

Még június végén történt az a szerencsés kimenetelű baleset, amiben egy Renault rohant bele a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik energiaelnyelő berendézésébe. 

A munkálatok miatt ideiglenesen 60 kilométer/órás sebességkorlátozást vezettek be, emellett terelőkúpokkal és változtatható jelzésképű táblán is igyekeztek felhívni az autósok figyelmét az úton folyó karbantartásra. Egyik sem tűnt fel az egyébként jogosítvánnyal rendelkező úrnak.

Renault ütközött a Magyar Közút munkagépének - A MK felvétele, némi kiegészítéssel

Az ütközést a Magyar Közút kamerája rögzítette. Megítélésünk szeint nem igaz az, hogy a Renault alig fékezett a becsapódás előtt és a vészvillogót sem a sofő...

Ugyanakkor mint látható, nemcsak az energiaelnyelőbe belehajtó, majd onnan úriasan távozó sofőr szegte meg a KRESZ tekintélyes részét, hanem gyakorlatilag mindenki, aki a videón szerepel, ugyanis

senki nem tartotta be a sebességkorlátozást Kicsit sarkítva: magasról tettek az úton dolgozók biztonságára.

Ezért sem véletlen, hogy a Magyar Közút az eddig tapasztalatokból kiindulva úgy döntött: kilenc új ütközéscsillapító forgalomtechnikai utánfutót szerez be.

A döntés helyességét az élet bizonyította, ugyanis a bejelentést követően pénteken az M0-s autóút Dunakeszi mérnökségének szakaszán, a Megyeri híd felé vezető oldalon rohant bele egy furgon a védőeszközbe. Szerencsére személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős.

A Magyar Közút közleményében kiderül az is, hogy ezek a berendezések a 60-80 km/órás sebességgel becsapódó járműveknél a leghatékonyabbak, olyannyira, hogy nemcsak a járműben utazók, hanem a jármű is szinte sértetlenül megúszhat egy ilyen esetet.

Újabb videó, ahogy egy autó az ütközési energiaelnyelő modulunknak csapódik‼️ Kedden jelentettük be, hogy újabb eszközökkel védjük munkatársainkat, rá pár napra, pénteken már össze is törtek egy használatban lévő energiaelnyelő berendezést. ☹️ Az M0-s autóút Dunakeszi mérnökségének szakaszán, a Megyeri híd felé vezető oldalon lokális burkolatjavítási munkákat végeztünk, ehhez kapcsolódóan az előírásoknak megfelelően számos előjelzést alkalmaztunk, hogy felhívjuk a közlekedők figyelmét. ☝🏻 Ugyanakkor a munkavégzést biztosító eszköznek egy furgon ütközött, miután nagyobb sebességgel haladt a belső sávon és már nem tudott kisorolni a külső sávba. Külön szerencse, hogy miután a leállósávra hajtott, nem ütközött a pályára felhajtó járműveknek. Személyi sérülés nem történt, az ütközési energiaelnyelő berendezés így ellátta funkcióját, viszont a becsapódás miatt használhatatlanná vált, és a furgonban is számottevő kár keletkezett. Az ilyen esetek miatt kérjük a közlekedőket, hogy minden esetben vegyék komolyan a munkavégzésre utaló előjelzéseket, sebességkorlátozásokat, figyeljünk egymásra, hiszen biztonságunk egymás kezében van! 👷🏻‍♂️👷🏻‍♀️🙏🏻 . . . #magyarkozut #kozut #kozutkezelo #dunakeszi #m0 #autout #utkozesienergiaelnyelo #biztonsagunkegymaskezebenvan #figyeljakozutasokra #tma #truckmountedattenuator

null

A társaság még júliusban hozta nyilvánosságra: az elmúlt húsz évben 17 munkatársuk halt meg munkaterületen a figyelmetlen autósok miatt. Bár folyamatosan próbálják felhívni a figyelmet a problémára, gyakorlatilag nem telik el úgy hét, hogy ne történjen valamilyen baleset a munkaterületeken.

Valami oda nem illőt olvastál a cikkben? Ez csakis EZÉRT lehetett.

Szólj hozzá!

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.