Karbantartják a Révfalusi hidat Győrben, itt is csak tolni lehet a biciklit

Pintér Bence 2020-07-27 09:17:00
Lezárták a gyalogos oldalt, két hétig nem lehet itt biciklizni.

Olvasónktól kaptunk fényképet arról, hogy

karbantartás miatt lezárták a Kossuth (Révfalusi) híd gyalogos oldalát, ezért aztán a másik oldalon csak tolni szabad a biciklit.

Fotók: Rosinger Timea

Ez tehát azt jelenti, hogy most már nem csak a híd korábban biciklis-gyalogos folytatásának tekinthető Jedlik utcán, de magán a hídon sem lehet biciklizni, magyarul aki Révfalu vagy az északi agglomeráció felől érkezne a belvárosba, és szeretne kerékpáros tempóban haladni, annak érdemes a Jedlik híd, vagy a Széchenyi híd felé kerülni.

Megkérdeztük az Útkezelőt, hogy várhatóan meddig áll fenn ez a helyzet. Máté-Tóth Péter szóvívő válaszából megtudtuk, hogy

várhatóan két hétig tartanak a munkálatok a hídon.

Az Útkezelő válasza:

„Két részre osztható munka folyik a Kossuth-hídon: a múlt héten a fésűs dilatációk és a víznyelőrácsok takarítását végeztettük. Napközben félpályás útlezárás mellett folyt a munka, illetve egy-egy órára a gyalogosok, illetve kerékpárosok lettek átterelve a túloldali konzolra.

Másrészt ettől a héttől egy tavalyi baleset okozta hibát javít ki a kivitelező. Korábban egy önrakodós teherautó vezetője nyitott állásban felejtette a rakodó gémszerkezetét és az Alsó Rakparti úton közlekedve nekiment a hídszerkezet szélének a nyugati oldalon. A baleset nyomai szerencsére nem veszélyeztették a gyalogosforgalmat, de a sérült elemek cseréje, javítása indokolt.

A vezető elismerte a hibáját és a jármű kötelező biztosítójának terhére megrendeltük a javítást, mely tartalmazza a sérült acélelemek javítását, cseréjét, valamint a járda vasbeton pályalemez táblájának cseréjét. A javítás idejére félpályás útlezárás lesz érvényben, továbbá a gyalogosforgalmat a normál üzemben értendő kerékpáros oldalra tereljük. Ez idő alatt a hídon átmenetileg tilos lesz kerékpárral közlekedni. A javítás várhatóan kettő hetet vesz igénybe.”

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.