Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Karácsony Gergely örül Kálmán Olga indulásának a főpolgármester-előválasztáson

Vágvölgyi Bálint
2019. június 6. csütörtök, 17:21
A Párbeszéd társelnöke viszont eddig azt hitte, ő lesz a DK főpolgármester-jelöltje.

Minél több jelölt és program indul az ellenzéki főpolgármester-előválasztáson, annál nagyobb legitimitása lesz Tarlós István egyetlen kihívójának - mondta Karácsony Gergely csütörtökön, arra reagálva, hogy Kálmán Olga a Demokratikus Koalíció (DK) támogatásával, de független jelöltként részt kíván venni az elővoksoláson.

 

A Párbeszéd társelnöke a közösségi oldalára feltöltött videójában azt mondta, örül Kálmán Olga indulásának, bár eddig azt hitte, ő lesz a DK főpolgármester-jelöltje. "C'est la vie, ilyen a politika, állítólag" - fogalmazott.

 

Ez az igazi előválasztás! Győzni akarok,... - Karácsony Gergely

Ez az igazi előválasztás! Győzni akarok, és - közösen - győzni is fogunk! #MindenkiBudapestért #Budapest #előválasztás2019


Karácsony Gergely kiemelte, nemcsak az előválasztáson és a főpolgármester-választáson akar győzni, hanem a budapestiek legfontosabb problémáit is le kívánja győzni.

 

Példaként említette erre, hogy szeretné legyőzni a légszennyezettséget, amely szerinte évekkel rövidíti meg a budapestiek életét. Zugló polgármestere emellett szeretné legyőzni a "világon Budapesten legnagyobb mértékben növekedő ingatlanárakat", valamint felszámolná a "nyomort, ami egyre többeket veszélyeztet".

 

Hangsúlyozta, zöld és baloldali programmal indul, amely egyszerre van tekintettel azokra, akik a világvége miatt, illetve azokra, akik a hónap vége miatt aggódnak.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás