Kelemen Krisztián: Járdák, parkok, parkolók épülnek a szombathelyi Joskar-Ola lakótelepen

BZ 2019-09-19 14:49:00
Ezek jó része már idán ősszel elkészül.

Néhány napja a KISZ-lakótelep legújabb beruházásairól számoltunk be, ma a Joskar-Ola lakótelepre invitált minket Nemény András, az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje, valamint a körzet képviselője, Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt). A képviselő, aki újra indul körzetében, négy témából osztotta meg jó híreit.

Elmondta, hogy a lakótelepen még idén ősszel két helyen megújulhat a járda.

Mint mondta, a Pázmány Péter körút 42-52. járdaszakasz évek óta felújításra vár. Ez a szakasz 45 éve épült, 15 éve hozzá sem nyúltak, így elég balesetveszélyessé vált már. A másik szakasz, a Pázmány körút 54-64. közti rész szintén felújításra szorul. A beruházások során két lépcsőt is felújítanak. Kelemen Krisztián hozzátette, a két fejlesztés 25, illetve 20 millió forintba került majd és a kivitelező még októberben elkezdi a munkát. Megtudtuk azt is, hogy az érintett tömbbelsők zöldterületeit is fejlesztik, 1,8 millió forint értékben 2-2 elemmel bővülnek a játszóterek.

Nemény András polgármesterjelölt elmondta, sok minden történt az elmúlt öt évben, de most végképp felpörögtek az események. Emlékeztetett arra, hogy a tavalyi országgyűlési választási kampány idején ők maguk megígérték, hogy ha lehetőséget kapnak, ezt a lépcsőt is felújítják, most az áprilisi költségvetésben az új többség megduplázta az útfelújításra szánt pénzt, ebből épülhet most meg ez is.

A tájékoztató előtt beszélt a környéken lakókkal, ők is örülnek a beruházásnak. "Balesetveszélyes már ez a járda, fontos volt, hogy felújítsuk" - tette hozzá.

A játszótér-felújítási keretről is beszéltek, ami 9 évig nem is létezett, és ugyanúgy az Éljen Szombathely! vezette új többség szavazott meg.

Ebből újítják meg a Joskar-Ola lakótelep több játszóterét is, de elmondták, számukra minden szombathelyi fontos, így jelenlegi fideszes körzetekben is fejlesztenek, ilyen lesz a Szent István park játszótere, vagy a teljesen újonnan létesítendő Parkerdő Lakóparkban is.

"Számtalan alkalommal nyújtottunk be javaslatot járdafelújításra itt és más helyeken is, de minden alkalommal leszavazták a fideszesek. Amikor arról beszélnek, hogy lépésről lépésre, járdáról járdára felújítják a várost, akkor egyszerűen nem mondanak igazat." - mondta Nemény.

"Elég megnézni az elmúlt 9 év jegyzőkönyveit, minden fideszes képviselő minden alkalommal leszavazta a felújítási javaslatainkat." - mondta, majd hozzátette, jövőre tovább emelik az útfelújítási programra szánt összeget is. A luxusberuházások helyett a lakosság mindennapi életét könnyítő dolgokat helyezik előtérbe.

Ezután átsétálva Nemény András és Kelemen Krisztián megmutatta azt is, mi zajlik a volt Hunyadi/Szent-Györgyi iskola, a mai Horvát Nemzetiségi Oktatási Központ előtti területen.

A Joskar-Ola lakótelep ezen részén elkezdték a zöldterület fejlesztését: a régi rossz padokat eltávolítják, teljesen új sétányt kap a terület, új növényekkel, új fákkal és padokkal.

Mindez 2,8 millió forintból valósul meg Kelemen Krisztián képviselői keretéből. A képviselő elmondta, a lakókkal egyeztettek, voltak, akik újabb játszóteret, vagy parkolókat akartak itt, de a többség ezen a területen parkot akart, így megmarad zöldövezetnek.

Épülnek viszont új parkolók is, az Éljen Szombathely! képviselője három helyre terveztetett.

A Pázmány Péter körút 25. melletti minigarzon-ház mellett 30-50, a Barátság utca 17-nél 16-26, a Károlyi Antal utca végén pedig 30-50 parkoló épülhet. Ezek számok egyelőre azért nem pontosak, mert a már meglévő biztos területek szomszédságában lévőket is vizsgálják, ha lehetséges, nagyobbat szeretnének építeni, ha szükséges, két ütemben.

A polgármesterjelölt annyival egészítette ki, szerinte ez a jó példa, a jövő városvezetése, ahol a lakók megmondják, mint szeretnének, a képviselő pedig annak megfelelően dolgozik.

"Valamennyi képviselőnk így fog hozzáállni, én pedig polgármesterként azt fogom tenni, amit a lakók szeretnének" - mondta Nemény, majd hozzátette, Kelemen Krisztián elébe ment a dolgoknak, nem véletlen, hogy ennyire népszerű a Joskar-Ola lakótelepen.

"Látják, hogy a pangás évei után végre megint van egy olyan képviselője a körzetnek, aki értük dolgozik."

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.