Fotó: Krizsán Csaba / MTI

Január 26-án lesz Győrben az időkőzi polgármester-választás

Vágvölgyi Bálint
2019. november 15. péntek, 16:27
A ló néz, a csikó lát...

A határozat indoklása tartalmazza: Borkai Zsolt polgármesteri megbízatása november 8-án lemondással megszűnt, ezért a törvény szerint 120 napon belül, azaz március 7-éig ki kell tűzni az időközi választást úgy, hogy a szavazás napja a kitűzés napját követő 70. és 90. nap közé essen.

 

Ungár Péter: az ellenzéki együttműködés arra készül, hogy olyan polgármestere legyen Győrnek, akinek elsődleges feladata lesz megoldani a tömegközlekedés káoszát

ugytudjuk.hu Győrben tartott sajtótájékoztatót Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő csütörtökön. Felemlegette, hogy a kormány olyan jogszabályi változtatásokat tervez, hogy az iparűzési adót elsődlegesen a tömegközlekedésre lehessen csak fordítani. Sokat lehetne erről beszélni, kezdte Ungár Péter győri sajtótájékoztatóján. Győr az a városa az országnak, ahol az egyik legnagyobb bevétel folyik be iparűzési adóból, ráadásul súlyos válságban van a tömegközlekedése.


A határozat rögzíti az időközi választással kapcsolatos egyéb határidőket. Így például polgármester jelöltet ajánlani és bejelenteni december 23-án 16 óráig lehet. A kampányidőszak december 7-től január 26-án 19 óráig tart. Azokat a választópolgárokat, akik november 20-án szerepelnek a szavazóköri névjegyzékben, december 6-ig kell értesíteni a névjegyzékbe vételről. Az átjelentkezési kérelmeknek legkésőbb január 22-én 16 óráig kell megérkezniük a helyi választási bizottsághoz.

 

A helyi választási bizottság határozata ellen három napon belül lehet fellebbezni.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás