Jakab Orbánnak: Gratulálok, hogy újra megválasztották a maffia vezérének!

Bazsó Bálint 2021-12-06 14:20:00
Jakab Péter az Országgyűlésben egyszerűen lemaffiafőnöközte Orbánt és leelmebajozott egy kormánytagot. A miniszterelnök viszont örült, hogy megkímélte Jakab Péter egy intellektuális versenytől. Keményen indul a hét.

"Miniszterelnök úr, engedje meg, hogy gratuláljak hogy ismét megválasztották a maffia vezérévé"

- kezdett bele felszólalásába Jakab Péter. A Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint még a miniszterelnöknél is érdekesebb ember ült a Fidesz-kongresszuson, aki szerint "majd a Fidesz-központ megmondja, mik a jó válaszok a kellemetlen kérdésekre" 

"Ilyen agytrösztök ülnek önöknél miniszterelnök úr?

- mondta Jakab, aki feltette a kérdést: hogy milyen alapon hallgatnak le ellenzéki politikusokat, miért gyenge a forint és miért van nálunk Európa legmagasabb áfája és legalacsonyabb a bérminimum.

"Miniszterelnök úr, ön 2008-ban an azt mondta, hogy csak a gyenge emberek akarnak gyenge eurót. Ön most gyengének tartja magát?"

Orbán: "köszönöm, hogy megkímélt az intellektuális versenytől"

A válaszra emelkedő Orbán Viktor első körben megköszönte Jakab Péternek, hogy "megkímélte őt az intellektuális versenytől, majd boldog mikulást kívánt neki, majd hozzátette:

"Azok, akikkel ön együtt ül, azok elvették a 13. nyugdíjat, elvettek egyhavi fizetést, akikkel együtt ül, azok csináltak 10 százalékos munkanélküliséget, akikel Ön szövetkezik, azok devizahitel-csapdába csalták a családokat, akiket aztán a Fidesz-KDNP kormány mentett ki onnan"

- sorolta Orbán

Jakab Péter viszontválaszában emlékeztetett: a miniszterelnök tíz évet kért arra, hogy felszámolja a szegénységet.

"De akkor mit csinált az elmúlt 11 évben?

- mondta, majd Kövér László korábbi szavait idézve közölte: "tragédia történik ott, ahol elmebajosok kerülnek hatalomba, "erre itt ül előttem egy a bársonyszékben" - tette hozzá, bár nem derült ki, hogy kire gondolt Jakab.

"Ön rosszul van tájékoztatva a saját programjukról: a baloldali blokk meg akarja szüntetni a rezsicsökkentést, azt mondják, hogy az emberek fogyaszanak kevesebb áramot, gázt és vizet és használjanak kisebb autót. Aki azt hiszi, hogy az áfacsökkentés után a fogyasztónak kevesebbet kell fizetnie, az téved. Amit önök követelnek, azokat mi képviseljük, csak sajnos ide ön nem ülhet át"

- válaszolta Orbán Viktor.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Harangozó Tamás: Normális, hogy milliószámra semmisítik meg a teszteket?

Szintén Orbán Viktort kérdezte az MSZP-s Harangozó Tamás, aki szerint "hazánk szégyenkezik a koronavírus-adatok miatt", miközben az országot "sokkolta", hogy megsemmisítettünk ötmilliárd értékű PCR-tesztet. Ez szerinte körülbelül egymillió teszt lehetett. Az MSZP politikus feltette a kérdést:

"Normális dolognak tartja-e, hogy milliószámra semmisítik meg a teszteket?"

A miniszterelnök értékelése szerint viszont egy a PCR-teszt senkin sem segít, csak az oltás, ezért mindenkit arra biztat, hogy vegye fel az oltást, köztük a harmadikat is.

5 milliárd forintért vett PCR-tesztek jártak le, most pedig újabb 200 millióba kerül a megsemmisítésük

Hetek óta próbálja a Jelen szóra bírni az állami szerveket, hogy számoljanak be arról, miért, és mekkora mennyiségben semmisítenek meg PCR-teszteket a járvány kellős közepén. Információik szerint ugyanis közel 5 milliárd forint értékű, tavaly beszerzett és időközben lejárt tesztet selejtez le az állam.

A megsemmisített tesztekről szólva közölte: mindenhől kell valamennyit megsemmisíteni, hiszen óriási tömegben szerzik be ezeket. Orbán szerint a védekezésnek pont ez a lényege, hogy mindenből legyen elegendő.

A válaszra emelkedő Harangozó Tamás szerint viszont "a miniszterelnöknek abban a szégyenben kell élnie, hogy ebben az országban halnak meg a legtöbben a koronavírus miatt", szerinte a tesztek nem elvi kérdést jelentenek, hanem nagyon is gyakorlati segítséget jelentenek. 

DK: elengedte a forintot a kormány?

Szakács László, a Demokratikus Koalíció képviselő az elszabadult inflációról kérdezett. Úgy vélte: a forintot "elengedte" a kormány és úgy dobálja a pénzügyminisztérium és a Magyar Nemzeti Bank a fizetőeszközünket, mint a "forró krumplit".

Orbán szerint viszont Európában mindenhol magyar az infláció, és ezért nem lehet a jegybankot hibáztatni, majd hozzátette az állandó kommunikációs panelt: "miért akarják megszüntetni a rezsicsökkentést?"

A miniszterelnök szerint ráadásul megteszik, amit lehet: maximalizálták az üzemanyagok árát és emelik a béreket.

Nem három, hanem öt százalékos lesz a nyugdíjemelés

Schmuck Erzsébet (LMP) kérdésére, miszerint biztosítják-e az inflációkövetést a nyugdíjnál,  a miniszterelnök közölte: arra tesz javaslatot, hogy januártól ne három, hanem 5 százalékkal emeljék a nyugdíjakat.

Tordai Bence: Orbán úr, összeszedi végre magát?

A Párbeszéd képviselője szerint "sírni valóan amatőr" a járvány elleni védekezés, a második oltás tekintetében lassan sereghajtók vagyunk, aközben nincs kontatkutatás, tesztelés, a "karanténadminisztráció" pedig szétesett.

Szerinte a kormány szétverte az egészségügyet, a környezetvédelmet és népszerűsítik az egészségtelen életmódot

Ahogyan korábban Jakab Péterre, úgy Tordai Bencére is rá kellett szólnia az ülést vezető Latorcai Jánosnak. 

A szólásra emelkedő Orbán szerint viszont Tordainak végre sikerült visszatalálni a "rendes kerékvágásba". Mint mondta: (Tordai) gusztustalan támadást intézett az egészségügyben dolgozók ellen. Közölte: naponta több ezren mennek be dolgozni, akik közben hősies munkát végeznek, hogy megmentsék az embereket. 

Tordai válasza szerint viszont a kormány maga is egy "csődtömeg", és "az egész kormány egy szánalmasan gyenge eresztés".

Végül Orbán Viktor viszontválaszában viszont azt mondta: az egészségügyi szakdolgozók bére a kormányváltás óta 72 százalékkal emelkedett, majd hozzátette - az állítólagos "Városháza-gate" kapcsán, hogy reméli nem kerülnek kormányra, mert még a végén a parlamentet is eladnák.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.