Fotó: Kleinhappel Miklós

Ismét világháborús lőszert találtak az ELTE SEK A–épületében

ugytudjuk.hu
2019. augusztus 6. kedd, 17:46
Ezúttal a padlástéren.

Végéhez közelednek a felújítási munkálatok az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) A–épületében, március 18. óta cserélik le a száz éves nyílászárókat.

 

Ahogy korábban mi is megírtuk, az ablakok bontását végző munkások április 4-én, a közlekedő ablakkönyöklői alatt sértetlen második világháborús pisztoly illetve gépkarabély lőszereket, valamint géppuska lövedékeket találtak - szám szerint hetet, amelyeket a riasztott tűzszerészek elszállítottak.

 

Augusztus 5-én, hétfőn az épület padlásterében ismét ép lőszerre bukkantak a munkások - írja az ELTE Savaria Egyetemi Központ Facebook-oldala.

 

„Hétfőn 9 óra 32 perckor bejelentés érkezett a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság értesítése szerint Szombathelyen a Károlyi Gáspár tér 4. szám alatt, az ELTE Savaria Egyetemi Központban födémszigetelés közben egy gyalogsági lőszer került elő. A helyszínre érkező tűzszerész járőr egy darab szovjet gyártmányú, 12,7 x 108 mm-es géppuskalőszert azonosított, amelyet a helyszínről elszállított későbbi megsemmisítésre" – tájékoztatott dr. Markovics Zita főhadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred megbízott kommunikációs főnöke.

 

A SEK A–épülete az 1940-es években magyar hadikórháznak, majd német és szovjet katonai kórháznak adott otthon.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás