Ismerje meg az embert, aki előtt kezet fog Hende Csaba és Puskás Tivadar

Farkas Bazsi 2018-08-14 16:15:00
"Szombathely a szülővárosom. Itt nőttem fel, és itt élek családommal. Ismerem történetét, utcáit, házait. Szeretem ezt a várost" - írja Melega Miklós, aki az időközi választáson vinné Czeglédy körzetét a Fidesznek.

Czeglédy Csaba előzetes letartóztatása miatt idén októberben időközi választást írnak ki az képviselő körzetére. A baloldal már hetekkel ezelőtt bemutatta jelöltjét, László Győző személyben. 

Bár eddig is lehetett tudni, hiszen Fidesz közeli források már egy jó ideje tényként kezelik, hogy a kormánypárt jelöltje a Vas Megyei Levéltár igazgatója Melega Miklós, most hivatalosan is megerősítést kapott az információ. Melega - vagy direkt a kampányra létesített Facebook-oldalának adminja - alig egy órája jelentette meg, hogy valóban ő lesz a Fidesz jelöltje a körzetben. 

Dr. Melega Miklós

Szombathely a szülővárosom. Itt nőttem fel, és itt élek családommal. Ismerem történetét, utcáit, házait. Szeretem ezt a várost. Várostörténészként, kulturális szakemberként és társadalmi munkában a...

"A körzet képviselőjeként az önkormányzati közgyűlésben a Derkovits városrészért, és az itt élő emberek érdekeinek védelméért dolgoznék, együttműködésben a városvezetéssel. Annak érdekében, hogy ezt a feladatot eredményesen tudjam ellátni, a közeljövőben minden itt élőt igyekszem személyesen felkeresni, és közvetlenül az érintettektől megkérdezni, hogyan érzik itt magukat, mit lehetne annak érdekében önkormányzati szinten tenni, hogy még otthonosabb és élhetőbb legyen számukra ez a városrész" - írja bemutatkozásában Melega.

Nem lesz kis tétje az időközi választásnak Szombathelyen. Czeglédy Csaba 16 éven keresztül volt a körzet képviselője, a legutóbbi ciklusban az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt pártszövetség színeiben ült be a közgyűlésben az egyébként a Derkovitson is élő politikus. Czeglédy jól ismerte a környék problémáit, sokat saját képviselői keretéből oldott meg. Ilyen volt például a Rohonci út felőli parkoló létesítése vagy a nemrég átadott Perint parti kerékpárút. 

A mostani időközi választás válasz lesz arra, hogy meg tudja e tartani a körzetet az Éljen Szombathely! jelöltje, akit egyébként az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd is támogat, és ezzel bizakodásra adhat nekik okot a jövő évi önkormányzati választásra.Vagy ezt a körzetet is megszerzi magának a Fidesz pártlogója. 

Szólj hozzá!

Elhunyt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Fideszes képviselő: Át kell gondolni, hogy ifj. Knézy alkalmas-e a GyőrPlusz vezetésére

Letörölték a fideszes képviselő jótékonysági akciójának minden nyomát az önkormányzati médiából, Hajtó Péter kiakadt.

Dézsi a diáktudósítóknak: Egy jó újságírónak mit kell csinálni? Kérdezni!

Diákújságírókat oktatott a polgármester, aki másfél éve menekül el rendszeresen teljesen egyszerű újságírói kérdések elől.

Kanye West bejelentette, hogy indul a következő amerikai elnökválasztáson

West 2020-ban is indult az elnökválasztáson, de mindössze 70 ezer szavazatot gyűjtött.

Piros Porschét és győrsági ingatlanokat is foglaltak le Völner Pál fiától

83 millió forint kenőpénz átvételével vádolják a volt fideszes államtitkárt, most kiderült, mit foglaltak le a családjától.

Megérkezett a Sugarloaf és Lotfi Begi első közös dala

Szinte kötelező gyakorlat volt Kodály országában egy szó-la-ti-dó című dalt megalkotni.

Keresztes László Lóránt nem támogatta Lantos Csaba kinevezését

Az LMP-s képviselő szerint nem a miniszterjelölt lesz az, akin keresztül a kormány kivezetheti az országot az energiaválságból.

Ismét elromlott a kisbácsai iskola kazánja, folyamatban a javítás

16 fokban tanulnak az alsósok, azt kérték a szülőktől, hogy ne szóljanak újságíróknak.

Nincs fűtés a szombathelyi MMIK-ban

A Mesebolt Bábszínház termében elektromos panelekkel garantálják a meleget.

A Bizottság 3000 milliárd forintnyi EU-s forrás felfüggesztését fogja javasolni

Magyarország korrupcióellenes intézkedései nem elegendőek, nem elégedett a Bizottság

Schmuck Erzsébet: A klímacsúcs egy elvesztegetett esemény volt

Az elmúlt egy évben a magyar kormány sem tett semmit a klímaváltozás ellen - véli a politikus.