Ismerje meg az embert, aki előtt kezet fog Hende Csaba és Puskás Tivadar

Farkas Bazsi 2018-08-14 16:15:00
"Szombathely a szülővárosom. Itt nőttem fel, és itt élek családommal. Ismerem történetét, utcáit, házait. Szeretem ezt a várost" - írja Melega Miklós, aki az időközi választáson vinné Czeglédy körzetét a Fidesznek.

Czeglédy Csaba előzetes letartóztatása miatt idén októberben időközi választást írnak ki az képviselő körzetére. A baloldal már hetekkel ezelőtt bemutatta jelöltjét, László Győző személyben. 

Bár eddig is lehetett tudni, hiszen Fidesz közeli források már egy jó ideje tényként kezelik, hogy a kormánypárt jelöltje a Vas Megyei Levéltár igazgatója Melega Miklós, most hivatalosan is megerősítést kapott az információ. Melega - vagy direkt a kampányra létesített Facebook-oldalának adminja - alig egy órája jelentette meg, hogy valóban ő lesz a Fidesz jelöltje a körzetben. 

Dr. Melega Miklós

Szombathely a szülővárosom. Itt nőttem fel, és itt élek családommal. Ismerem történetét, utcáit, házait. Szeretem ezt a várost. Várostörténészként, kulturális szakemberként és társadalmi munkában a...

"A körzet képviselőjeként az önkormányzati közgyűlésben a Derkovits városrészért, és az itt élő emberek érdekeinek védelméért dolgoznék, együttműködésben a városvezetéssel. Annak érdekében, hogy ezt a feladatot eredményesen tudjam ellátni, a közeljövőben minden itt élőt igyekszem személyesen felkeresni, és közvetlenül az érintettektől megkérdezni, hogyan érzik itt magukat, mit lehetne annak érdekében önkormányzati szinten tenni, hogy még otthonosabb és élhetőbb legyen számukra ez a városrész" - írja bemutatkozásában Melega.

Nem lesz kis tétje az időközi választásnak Szombathelyen. Czeglédy Csaba 16 éven keresztül volt a körzet képviselője, a legutóbbi ciklusban az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt pártszövetség színeiben ült be a közgyűlésben az egyébként a Derkovitson is élő politikus. Czeglédy jól ismerte a környék problémáit, sokat saját képviselői keretéből oldott meg. Ilyen volt például a Rohonci út felőli parkoló létesítése vagy a nemrég átadott Perint parti kerékpárút. 

A mostani időközi választás válasz lesz arra, hogy meg tudja e tartani a körzetet az Éljen Szombathely! jelöltje, akit egyébként az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd is támogat, és ezzel bizakodásra adhat nekik okot a jövő évi önkormányzati választásra.Vagy ezt a körzetet is megszerzi magának a Fidesz pártlogója. 

Szólj hozzá!

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.

Hende: A jelenlegi szombathelyi városvezetés látszat-városvezetést folytat

A választókerületi elnököt megszólalásra késztette a lehetséges fideszes önkormányzati képviselő-jelöltekről megjelent lista.

A pertől tartva közzétette a szentiváni légszennyezettség-mérés adatait a győri önkormányzat

A szentiváni civilek máris találtak benne olyan adatot, ami annyira nem megnyugtató.

Megvannak a Fidesz szombathelyi önkormányzati képviselő-jelöltjei?

Czeglédy Csaba tudni véli, hogy kik az indulók.

Karácsony nyerne Budapesten

Az ellenzéki választók együttműködést várnak a pártoktól.

Nem akarta kifizetni a szállodai cechet egy férfi Szombathelyen

Két hétig lakott az ideiglenes szálláson, de fizetni, azt nem akart.

Baglyot minden fára!

A lakosság és az önkormányzatok műfészkek, költőládák kihelyezésével segíthetik a településlakó, rágcsálópusztító baglyok költését.