Ismerje meg az embert, aki előtt kezet fog Hende Csaba és Puskás Tivadar

Farkas Bazsi 2018-08-14 16:15:00
"Szombathely a szülővárosom. Itt nőttem fel, és itt élek családommal. Ismerem történetét, utcáit, házait. Szeretem ezt a várost" - írja Melega Miklós, aki az időközi választáson vinné Czeglédy körzetét a Fidesznek.

Czeglédy Csaba előzetes letartóztatása miatt idén októberben időközi választást írnak ki az képviselő körzetére. A baloldal már hetekkel ezelőtt bemutatta jelöltjét, László Győző személyben. 

Bár eddig is lehetett tudni, hiszen Fidesz közeli források már egy jó ideje tényként kezelik, hogy a kormánypárt jelöltje a Vas Megyei Levéltár igazgatója Melega Miklós, most hivatalosan is megerősítést kapott az információ. Melega - vagy direkt a kampányra létesített Facebook-oldalának adminja - alig egy órája jelentette meg, hogy valóban ő lesz a Fidesz jelöltje a körzetben. 

Dr. Melega Miklós

Szombathely a szülővárosom. Itt nőttem fel, és itt élek családommal. Ismerem történetét, utcáit, házait. Szeretem ezt a várost. Várostörténészként, kulturális szakemberként és társadalmi munkában a...

"A körzet képviselőjeként az önkormányzati közgyűlésben a Derkovits városrészért, és az itt élő emberek érdekeinek védelméért dolgoznék, együttműködésben a városvezetéssel. Annak érdekében, hogy ezt a feladatot eredményesen tudjam ellátni, a közeljövőben minden itt élőt igyekszem személyesen felkeresni, és közvetlenül az érintettektől megkérdezni, hogyan érzik itt magukat, mit lehetne annak érdekében önkormányzati szinten tenni, hogy még otthonosabb és élhetőbb legyen számukra ez a városrész" - írja bemutatkozásában Melega.

Nem lesz kis tétje az időközi választásnak Szombathelyen. Czeglédy Csaba 16 éven keresztül volt a körzet képviselője, a legutóbbi ciklusban az Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt pártszövetség színeiben ült be a közgyűlésben az egyébként a Derkovitson is élő politikus. Czeglédy jól ismerte a környék problémáit, sokat saját képviselői keretéből oldott meg. Ilyen volt például a Rohonci út felőli parkoló létesítése vagy a nemrég átadott Perint parti kerékpárút. 

A mostani időközi választás válasz lesz arra, hogy meg tudja e tartani a körzetet az Éljen Szombathely! jelöltje, akit egyébként az MSZP, az LMP, a DK, a Momentum és a Párbeszéd is támogat, és ezzel bizakodásra adhat nekik okot a jövő évi önkormányzati választásra.Vagy ezt a körzetet is megszerzi magának a Fidesz pártlogója. 

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.