Ingyenes parkolás, Haladás és uszoda milliók

Farkas Bazsi 2019-12-19 08:45:00
Karácsonyi dal mentes szombathelyi közgyűlési blog az Ugytudjukon.

14:59 - Boldog karácsonyt!

Zárja ezzel Nemény a mai közgyűlést. A következő közgyűlés időpontját egyelőre nem hirdette ki a polgármester. 

Én köszönöm a figyelmet! Szevasztok!

 

Meco - Star Wars Title Theme/Cantina Band * TopPop

Watch our great music videos ❯ https://goo.gl/feVLNN More TopPop? Subscribe here ❯ https://goo.gl/aICMxi More info on Wikipedia ❯ https://en.wikipedia.org/wiki/TopPop Broadcast date: 1977-11-05 This is to let you know that the video recording of the video clip was originally recorded by AVROTROS Broadcasting.

 

14:54 - Tájékoztató a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról

Ez a nyolcadik napirendi pont, és mire ezt a mondatot leírom, már a kilencedik napirendi pontot gyűrik a képviselők. Sőt már az utolsó napirend jön. 

Személyi ügyek kerülnek szóba: Kiss Dávid marad a Parkfenntartó Kft. ügyvezetője, a Haladás Sportkomplexum könyvvizsgálója is marad. 

 

14:47 - Albizottságokba választanak tagokat

És városi szövetségekbe delegálnak képviselőket illetve döntenek esetlegesen a tagságok megszüntetéséről.

 

14:36 - Belső ellenőrzés

Az önkormányzat belső ellenőrzési tervét hagyta jóvá a testület a mai nap 6. napirendi pontjaként. Az miért van, hogy a 90-es évek zsarufilmjeiben mindig a belső ellenőrzés volt az egyik undorral emlegetett szervezet? Hm?

 

14:35 - Eskütétellel folytatódik a nap

A Bűnmegelőzési Bizottság két új tagja tett esküt.

De mire ezt leírom már a negyedik és az ötödik napirendi pontot is kipörgette a testület. Ha így folytatjuk, akkor hamar végzünk. 

14:26 - Remélem mindenki jól lakott!

Kávét még én is szürcsölöm az ebéd után. A testület pedig harcra, akarom mondani munkára kész. Kezdünk! 
 

 

12:41 - Gyorsan leszavaztak mindent

Jön az ebédszünet. 14:15-kor folytatjuk! 

Rick Astley - Together Forever (Official Music Video)

Rick Astley - Together Forever (Official Music Video) Listen On Spotify - http://smarturl.it/AstleySpotify Buy On iTunes - http://smarturl.it/AstleyGHiTunes Amazon - http://smarturl.it/AstleyGHAmazon Follow Rick Astley Website: http://www.rickastley.co.uk/ Twitter: https://twitter.com/rickastley Facebook: https://www.facebook.com/RickAstley/ Instagram: https://www.instagram.com/officialric...

 

12:37 - Bruttó 1 millió 800 ezer forint volt Supka fizetése

Fontos a Haladás Szombathelynek! Nemény András mondja, hogy örül neki, ha rendeződött a Haladás helyzete.

De honnan van a pénz? - kérdezi Czeglédy.

Kóbor László tett be pénzt a rendszerbe, ebből rendeztek minden eddigi tartozást - válaszol Séllei. Supka fizetésére is kitér, bruttó 1 millió 800 ezer forintot keresett a trénet. 

 

12:30 - Minden rendben van a Haladásnál

Nyugtat Séllei Árpád ügyvezető. Supka Attilát és Híres Gábort ma kifizették, NAV 0-ás igazolás van az ügyvezető kezében. A játékosok megkapták a fizetésüket. A licenct meg fogják őrizni.

Átadás átvétel volt, a régi és az új ügyvezető között.

Nem jöttem pénzt kérni! - mondja Séllei.

 

12:25 - 200 millió forintot kapott a Haladás 2019-ben

Tóth Kálmán tisztáz. A klub nem élt támogatási kérelemmel az önkormányzat felé, tehát közgyűlési értelemben nem értelmezhető Czeglédy felvetése. Mi a biztosíték, hogy egy évek óta veszteséges cégnek adott kölcsön, valamikor is vissza lesz fizetve. Tóth szerint semmi.


 

 

12:12 - Ez a meccs már le van játszva

Mondja Nemény. Csalódottak a szurkolók, a városlakók és ők maguk is. A tulajdonosok eljátszották a bizalmat. Ezt már korábban egyszer végigjátszották, és utolsó alkalommal adtak 150 millió forintot a klubnak. Most meg kell húzniuk a határt. Nem adhatnak végtelenségig pénzt akkor, amikor például a szociális ágazatban igen sok tennivalójuk van még.


 

Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő azt kéri, kapjanak már konkrét számokat a klubtól, hogy mennyi a tartozásuk.

Volt e részletes átadás, átvétel a régi és az új ügyvezető között? - Molnár Miklós részletezi a témát.

Miért éppen 100 millió forint? - ezt pedig már Horváth Gábor kérdezi.

12:03 - 100 millió forintot adna a Haladásnak Czeglédy

Kölcsönkért kéri az önkormányzattól, 2020 december 31-ig kellene ezt visszafizetni. Czeglédy még hozzáteszi, hogy Illés Béla, Kóbor László és Halmai Gábor érdekeltségébe tartozó többségi tulajdont át kell ruházni a Haladás Marketing Kft.-re vagy a Haladás VSE-re.

A Haladás U19-es csapatának gerincére alapozná a jövőt Czeglédy. Másik lehetséges megoldás az lenne, ha nem kap pénzt a csapat, akkor jövőre a megyei II. vagy I. osztályban kezdjék el az építkezést.

 

 

11:51 - Jön a Haladás

Czeglédy Csaba töri meg az uszoda sztorit, a Haladással. 100 millió forint kellene nagyon nagyon gyorsan a csapatnak, különben visszavonják a licencét. A képviselő azt mondja, hogy a tulajdonosok még magánszemélyektől is vettek fel kölcsönt. 
 

Megszólalt az MLSZ! Ez várhat a Szombathelyi Haladásra Supka Attila feljelentése után

Vágvölgyi Bálint Ahogy azzal már ma reggeli cikkünkben is foglalkoztunk, egyre nagyobb a baj a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatánál. Egyrészt a játékosoknak már kéthavi bérével tartozik a klub. Másrészt pedig a csapatot feljelentette az MLSZ-nél a korábbi edzőpáros, Supka Attila és Híres Gábor, mivel a zöld-fehérek több havi bérükkel tartoznak nekik.

 

11:51 - Olcsóbb, nem olcsóbb

Illés Károly (Fidesz-KNDP) képviselő áll fel és jelenti ki, hogy indokolt az Uszoda 234 millió forintja, továbbá szerinte Molnár kinevezése nem jogszerű.

Nemény azt mondja, hogy az Illés elnökletével működő Felügyelő Bizottság nem kifogásolta Molnár kinevezésnek jogszerűségét. 

Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) azzal folytatja, hogy az Uszoda új medencéjének avatóján maga Hende Csaba (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő mondta el, hogy olcsóbb lesz a létesítmény működtetése, mint korábban. Ehhez képest most 134 millió forinttal kérnének többet. 

 

 

11:38 Haladás, uszoda

Jön az izgi rész. A Fedett Uszoda még több pénzt kér az üzemeléshez, egészen pontosan 100 millió forint helyett 234 millió forint kellene az intézménynek. 

Na meg most fogják tárgyalni a Haladás helyzetét is.

11:31 - Szavaznak

Megreformálják a szociális lakások kiutalásának rendjét. Felülírják ezzel az aránytalan pontrendszert. 

Ingyenesen lehet parkolni december 23 és december 31 között Szombathelyen! 

 

11:18 - Szünet

10 perces szünetet rendel el a polgármester, hogy a módosítókat és a rendeletet átbeszélhessék.

Addig tanuljunk táncolni disco funkot!
 

 

Disco Funk - 10 Min Dance Class

Learn a short dance routine and work up a sweat to a mix of cheesy funk and disco jams from then and now. New class each week - subscribe for more! Learn more at www.movewithcolour.com Subscribe to our email updates to receive discounts and to hear about live dance events near you: movewithcolour.com/subscribe Learn to dance the smarter way with Colourform.

 

11:12  - 400 lakást ellenőriznek jelenleg is

Nemény ezt arra mondja, hogy ahol gyanú merült fel, hogy visszaélés történt a szociális bérlakásokkal, ott jelenleg vizsgálat folyik.

 

11:03 - A Haladás tuti nem kapna szociális bérlakást

Nagyon kevés a pontja.

Hosszas vita kezd kialakulni a bérlakási rendszer változásáról. A pontrendszer aránytalan - mondja a mostani városvezetés. A most bevezetni kívánt rendszer meg nem transzparens és részrehajló lehet - véleményezi a Fidesz frakció.

Közben a teremben ül Séllei Árpád a Haladás ügyvezetője. A sorára vár. A következő napirendi pontban tárgyalják a Haladás-ügyét. Az ügyvezető egyébként azt kérte, hogy tárgyalják zártan a focicsapat napirendi pontját, ezt egy mozdulattal söpörte le Nemény polgármester. 

 

 

10:47 - Teljesen elfogytak a szociális bérlakások

Az ügy komolyságát bizonygatva Czeglédy közli, már a februárra elkészülő lakásoknak is mind megvan a bérlője. 

 

10:35 - Jobbítani szeretnék a rendszert


Aránytalan a pontrendszer. Ezt eddig nagyon sokan mondták már a szociális bérlakásokkal kapcsolatban, pont ezért egy másik rendszert vezetne be az új városvezetés. Melega Miklós most azt mondja, hogy ennek is lehetnek visszásságai. 
 

 

10:25 - 80-120 ezer forint közötti albérleti díjak vannak

Czeglédy Csaba mondja, hogy milyen problémákkal találkoztak a fogadóóráján. Sokan arra panaszkodnak, hogy szinte már-már lehetetlen kifizetni a rezsivel együtt terhelt albérleti árakat. Azt mondja, megoldás lenne, ha maguk a kérelmezők újíthatnák fel a szociális bérlakásokat. Persze azt eláírnák, hogy milyen minőségű munkát kellene elvégezni. Van több tucatnyi olyan lakás, ami komfort nélküli vagy félkomfortos. Ezeket pedig szanálni kellene. 
 

 

10:15 Ingyenes parkolás az év végén

Na meg sok-sok szociális intézkedés. Többek között ezzel folytatjuk. 

 

10:05 - Lesz még Balatonberény szombathelyi falu!


Már abban a tekintetben, hogy a közgyűlés támogatta Czeglédy javaslatát, miszerint a polgármester kezdeményezze a gyermeküdülő visszaszerzését vagy ingyenes használatát. 


Az aranyborjú imádása és a Mezei tájrészlet patakkal, ivó tehenekkel festmények maradnak a Megyeházán. 

Az első napirendi pontot ezzel ki is végezték. Jöhet a második.

 

9:57 - Takátsné nem tudja elvégezni a feladatot


Faültetésben és a hulladék edények kihelyezésében kérte a segítséget a körzetek képviselőjétől a városvezetés. Takátsné most azt mondja, hogy ez nem ő feladatuk, ezt szakembereknek kell elvégezni. 

Horváth Soma (Éljen Szombathely!) alpolgármester erre azt válaszolja, hogy az egyéni körzetek képviselőjének kötelessége tartani a kapcsolatot a választókkal.

A vége az, hogy Takátsné megköszöni, hogy a városvezetés velük együtt akar dolgozni, csak egy picit még több segítséget kérne ehhez a hivataltól.

Meg lesz! - nyugtat Nemény.
 

 

9:49 - Laki Demeter utcai Posta

Ágh Ernő (Fidesz-KDNP) képviselő szólal fel, aki azt mondja, hogy képviselői keretéből ajánlott még korábban pénzt arra, hogy rendben legyen a fűtés a Laki Demeter utcai postahivatalba. A Posta a pénzt megkapta, de a hivatalt továbbra sem nyitották meg. Kéri, hogy a polgármester kérdezzen utána az ügynek.

Czeglédy ismét feláll, egy kicsit odamond VasiVíz ügyben. Azt mondja, hogy a karácsonyi hangulatot nem akarta elrontani a cégben történt visszaélés meglebegtetésével. 

Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) első világháborús emlékmű felállításának adósságát rendezné.

 

9:35 - Mennyit rontott a Haladás Sportkomplexum a szomszédságában lévő lakások forgalmi értékén 

Kopcsándi József (Éljen Szombathely!) a körzet képviselője szólal fel, a Rohonci út 26-34 házszámú házok lakásainak forgalmi érték csökkenése miatt. Magyarul az a kérdés, hogy romlott e a lakások értéke amiatt, hogy a Sportkomplexum az égig nőtt mellette és bederíti azokat. Kopcsándi azt mondja, hogy a 2020-as képviselői keretének a terhére fogadjanak fel szakértőt. 

A Vas Megyei Önkormányzat két festményt kért használatba a Szombathelyi Önkormányzattól. Czeglédy Csaba (Független) képviselő azt mondja ne adjanak semmit a Vas Megyei Önkormányzatnak, mert többek között miattuk kallódott el a balatonberényi gyermeküdülő. Vagy ha mégis odaadják, akkor határozzák meg, hogy hol lesz a festmények helye. Továbbá azt is kéri Czeglédy, hogy a polgármester vegye fel az állami szervvel a kapcsolatot, hogy a berényi gyermeküdülőt ingyen használhassák a szombathelyi gyerekek.


Nemény azt mondja a két festmény amúgy is a Megyeházán van, szóval szerinte maradjon is ott. A gyermeküdülő használatának ügyében lépni fog.

Képviselő úr a sáros bakancsával lépett rá a karácsonyi kiterített abroszra - mondta Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) reagálva Czeglédy azon mondatára, hogy a fideszesek szeretik hazavinni a festményeket. 

Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely!) képviselő pedig a parkerdei illegális hulladéklerakókat taposná bakanccsal. A Bűnmegelőzési Bizottság kiemelten kezeli majd az ottani helyzetet - jelenti be. 

 

9:21 - Elfogadták a napirendi pontokat


A két közgyűlés közötti beszámolóval folytatódik a nap.

Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) áll fel és mondja, hogy a körzetére vonatkozóan kérte ki a köztéri hulladékgyűjtők a.k.a. kukák listáját, de csak egy PDF-et kapott, ami nem is pontos. Azt kéri, hogy kapjon egy excel listát, amit könnyen tudna szerkeszteni és tudna a területtel érdemben foglalkozni.

Nemény nyugtat, hogy meg fogja kapni.

Melega Miklós (Fidesz-KDNP) képviselő most arra kér, ne legyen személyeskedő, durva vita a közgyűlésen. Tudjanak közösen, békében együtt dolgozni.

A múltkori közgyűlés szállóigéjét hoznám ide: 

Ön, nyitott kapukat dönget! 

De Nemény tol egy kis riposztot:


A részükről nem lesz szivárványkoalíciózás, bevándorláspártizás és hazaárulózás.

9:12  - Legyen boldogság, béke, szeretet!

Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester ezzel kezd, e végre mégis csak karácsony jön, lengje be a szeretet szelleme a termet is. 

Már majdnem megszavazták volna a napirendeket, amikor Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP) kért szót és részvétét fejezi ki a szombathelyi vonatkozású győri tragédia kapcsán. Azt kéri, hogy a szombathelyi gyermekvédelmi programba vonjanak be még több szakembert. 

Nemény azt mondja, hogy amit a város tudott tenni eddig ezt megtette. A szociális osztály felvette a kapcsolatot a családdal. A gyermekvédelemmel dolgozó Barnahus programnak pedig plusz 100 ezer forintot adtak.

 

8:41 - Jó reggelt! 

Lassacskán mindenki térjen magához, főzze le a második kávét is mert 9 órakor kezdődik az idei utolsó közgyűlés. Karácsony már csak néhány nap, a testületnek pedig bizonyos ügyekben a helyi Jézuskává kellene válnia.

Kapásból itt van a Haladás ügye, ahol elmaradt fizetések, MLSZ feljelentés és levegőben lógó licenc megvonás is szerepel. 

Aztán a Fedett Uszoda is kinyújtotta a markát. Itt a 100 millió forintos  önkormányzati támogatás helyett, 234 millió kérne az intézmény.

Apróságnak tűnik, de talán a leginkább érdekelheti a szombathelyieket az ingyenes parkolás. Na egyelőre nem egész évre csupán december 23 és december 31 között. 


Többek között ezek a napirendi pontok jönnek majd, de az tuti, hogy közben egy kis adok-kapok is lesz majd.

9 órakor kezdünk, addig is no christmas music on Ugytudjuk!

Blackstreet ft. Dr. Dre, Queen Pen - No Diggity (Official Video)

Music video by Blackstreet performing No Diggity. (C) 1996 Interscope Records #Blackstreet #NoDiggity #Vevo

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.