Indonézia egyik falvában sírokat ásatnak azokkal az emberekkel, akik nem hordanak maszkot

Fehér Buda 2020-09-16 09:14:24
Azt remélik, így felfogják majd a védőfelszerelés fontosságát.

Sírásásra büntettek nyolc férfit Indonéziában, miután úgy hagyták el az otthonaikat, hogy nem vették fel az arcmaszkot. A Ngabetan falu vezetői azt mondják, azért döntöttek az ilyesfajta büntetés mellett, mert azt remélik, az emberek így megértik, miért olyan fontos, hogy eltakarják az orrukat és a szájukat.

A helyi hatóságok a Tribun Newsnak azt mondták, a  temetőben jelenleg három sírásó dolgozik, akik egyre nehezebben tudtak tempót tartani a munkával, így rajtuk is segítenek a büntetéssel. A lap szerint egyébként nem csak a sírásókból van hiány, hanem magukból a parcellákból is, a falu temetőjében lassan minden üres sír megtelik. 

Jakartában, Indonézia fővárosában eközben egyre nagyobb méreteket ölt a járvány, a helyi kórházak már kongatják a vészharangokat, hamarosan elérhetik azt a szintet, ahol már nem tudnak több beteget gondozni. A városban egyébként 67 kórház áll készen a fertőzöttek gondozására, ezek közül hét már száz százalékos kapacitással üzemel, több beteget egyáltalán nem tudnak felvenni. További 46 kórházban pedig az ágyak hatvan százaléka telt fel, félő, hogy tényleg elfogynak a szabad helyek.

Jakarta kormányzója, Anies Baswedan éppen ezért nemrég elrendelte a vészhelyzetet a városban, egyelőre úgy tudni, szeptember 27-ig szigorú szabályok szerint kell élnie a városlakóknak. Indonéziában eddig 218 ezer koronavírus-fertőzöttet találtak, ebből 54 ezret csak Jakartán belül. A halálesetek számában is látszik, hogy a várost jobban sújtja a járvány, a 8700 áldozatból 1400 Jakartában hunyt el.

Szólj hozzá!

Sorsoltunk: ma is lett 'nap kommentje' díj

Reméljük Nektek is tetszik ez a rovat!

Most Te is tehetsz a madarainkért!

Az első fagyok beköszöntével megkezdődött a 131. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe.

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

van még itt cikk a témában:

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Orbán: "Az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban"

Az idősáv egy-két órára csökkenne, ugyanakkor a sávon kívüli időszakban is szabadon vásárolhatnának.