Így jár a győri alpolgármester, ha nincs ideje alaposan elolvasni egy cikket

Pintér Bence 2020-11-24 08:33:00
Ha Radnóti alpolgármester szerint Győr volt polgármestere antiszemita, akkor valószínűleg nem olvasott elég alaposan.

Félreértésen alapuló közleményt kaptunk - ezt cikkünk után változtatás nélkül olvashatjátok - a minap Radnóti Ákos (Fidesz-KDNP) győri alpolgármestertől, amelyben Balogh József volt polgármesterrel készült interjúnk alapján azzal vádolta meg az egykori szocialista városvezetőt, hogy antiszemita. Gyanúnk szerint rengeteg manapság a dolga a városüzemeltetésért felelős alpolgármesternek, és csak ezért nem volt ideje alaposan elolvasni az interjút, hiszen amennyiben ezt megtette volna, nem írt volna valótlan dolgokat a közleményében.

Ahogy azt önök is elolvashatják itt, Balogh József egykori polgármester a Radnóti alpolgármester által említett szakaszban arról beszélt, hogy 2006-ban hogy alakult a baloldal jelöltállítása. Itt megjegyezte: Kun Andrást, aki végül a jelölt lett, két okból nem tartotta jó jelöltnek: egyrészt a megjelenését nem találta elég eladhatónak, másrészt pedig azért voltak fenntartásai, mert a helyi zsidó hitközség külön megkérte rá, hogy ha lehet, ne indítsanak zsidó jelöltet a város élére. Ezt a két szempontot Balogh polgármester nem kötötte össze.

Sajnos ezt a két külön szempontot mégis összemosta – feltételezzük: figyelmetlenségből – Radnóti alpolgármester, és vádolta antiszemitizmussal Balogh Józsefet. Ha még tovább is olvasott volna egy bekezdéssel, megállapíthatta volna, hogy Balogh jelöltje a szintén zsidó Kadler Gusztáv lett volna – ebből is kiviláglik tehát, hogy a két szempontot egymástól függetlenül mérlegelte Balogh polgármester. Az ügyben egyébként kerestük Kun Andrást is, mivel érdekel minket, hogy ő hogy látja a másfél évtizedes történetet.

Zárásképp: reméljük, tényleg csak félreértésről van szó, nem tudatos ferdítésről, az antiszemitizmus ugyanis nem olyan komolytalan téma, amit egy politikus saját politikai agendájának előbbrevitelére kéne használni. Azért ezúton is üdvözöljük Radnóti alpolgármester urat olvasóink között, jó munkát kívánunk neki, és reméljük, hogy legközelebb több ideje lesz elmélyülni írásainkban.


Az alpolgármester közleménye:

Nem tűrhetjük az antiszemitizmust, mert „vétkesek közt cinkos aki néma”

Szánalmas és megdöbbentő, hogy Győr város MSZP- s expolgármestere, Balogh József, a 30- as, 40- es évek legborzalmasabb időszakát idéző antiszemita kijelentéseket tett a napokban. Gyalázatos módon arról beszélt, hogy egy párttársát azért nem akarta utódjának a polgármesteri székben, mert egy „kellemetlen megjelenésű” zsidó embert nem akart indítani a választáson. Szomorú, hogy Balogh József antiszemita kirohanását az ugytudjuk.hu című győri pletykalap elhatárolódás és minden kommentár nélkül leközölte, teret adva ezzel a már idézett és egyéb antiszemita propagandának. Az alaptörvény és a minimális emberi erkölcsi etika alapján faj, szín, vallás alapján nem különböztethetjük meg embertársainkat. A szocialista ex győri polgármester, volt MSZP-s parlamenti képviselő szavai alapján nem csodálkozhatunk, hogy hogyan keveredett közös koalícióba ma már az antiszemita múltjáról ismert Jobbik és az MSZP. A mai napig nem történt elhatárolódás az Mszp helyi és országos szervezetei részéről sem. Balogh antiszemita megnyilvánulása és a holocaust áldozatai iránti érzéketlensége korábban abban nyilvánult meg, hogy polgármestersége idején emléktáblán örökítette meg dr. Karsay Árpád nyilas polgármester nevét. Majd, amikor a táblát Győr Fideszes polgármestere eltávolíttatta, Balogh kikelt ez ellen.

Győrben, ahonnan több száz embertársunkat hurcoltak el haláltáborba a második világháborúban és aminek határában kegyetlen nyilas pribékek agyonlőtték Radnóti Miklós költő zseninket, nem tűrhetjük el ezt a mentalitást.

Mi nem hallgathatunk most, ebben a korban!

„Oly korban éltem én e földön,
mikor a költő is csak hallgatott,
és várta, hogy talán megszólal ujra-"

Radnóti Ákos

Szólj hozzá!

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.