Idegenben verte az Egis Körmend az Albát

Vágvölgyi Bálint 2020-03-11 19:44:00
Nagyon megy a piros-feketéknek.

Alaposan bekezdett a Körmend Székesfehérváron, úgy tűnt a vendégeket zavarja kevésbé a zárt kapu - írja a BB1.hu, kosaras szakportál. Varnado és Edwards termelte a pontokat, míg a másik oldalon nagyon sok hiba csúszott a játékba. A negyed végére szedte össze magát az Alba, Csupkovics büntetőivel feljöttek öt pontra a hazaiak, de Wesley triplája ismét megnyugtatta a vasiakat. Ljubicsics  és Mcduffie  azonban egy percig sem nyugodott meg – az utolsó percekben hozott –extrájuknak köszönhetően, közel egálra mentette a negyedet az Alba Fehérvár. 26-27.

A második negyed első percei az Albáról szóltak, a hazaiak átvették a vezetést. Ljubicsics játszott nagyot ezekben a percekben, míg a másik oldalon Varnado vette vállára a csapatot. Fej fej mellett haladt a két együttes, nagy volt küzdés. Wesley triplájával vették vissza a vezetést a vasiak. Ezt követően – a negyed derekáig – maradt is a vezetés a vendégeknél, az Alba futott az eredmény után. A negyed végén a körmendiek még egy lapáttal rápakoltak, tíz ponttal “hozták” az első félidőt.

A második félidő is vasi kosárral kezdődött, tizenöt is volt közte. Továbbra is sok volt a hiba a hazaiaknál, míg a Körmend kontrollált játékkal őrizgette tetemes előnyét. Az Alba küzdött, de esélye sem volt közelebb férkőzni. A vasiak mindig fokozták a tempót, mindig rátettek egy lapáttal, és folyamatosan nyitották az ollót. A 25. percben 47-64 volt az eredményjelzőn. Egy perccel a negyed vége előtt már húsz is volt közte. 55-78 lett a harmadik negyed vége.

Az utolsó negyedben már nem történt csoda. A vasiak nem engedték kiengedni a sajtot a szájukból, teljesen megérdemelten nyerték meg a találkozót, sokkal többet tettek a győzelemért.

Alba Fehérvár - Egis Körmend 85-98 (26-27, 19-28, 10-23, 30-20)

Bajnokság, 21. forduló
Székesfehérvár, Alba Régia Sportcsarnok
Játékvezető: Földházi T., Tóth C., Török R. (Farkas Z.)

Alba Fehérvár: Govens 8/6, Guyton 17/6, Markovics 6,McDuffie 19/9, Csupkovics 10/6. Csere: Ljubicsics 11, Takács 6/3, Lukács -, Molnár 2, Csorvási 6.

Egis Körmend: Turner 10/6, Edwards 21/9, Németh Á. 2, ,Varnado ,Taylor 10. Csere: Ferencz 17/15, Wesley 9/9, Oroszi -, Tóth N. -, Durázi 2, Martinez 2.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.