Horváth Gábor: Nem vagyok hazug!

Farkas Bazsi 2020-04-09 07:03:00
A fideszes képviselő azt mondja, ő csakis segíteni akart a koronavírus elleni védekezésben.

Talán még sosem volt olyan fontos az önkéntes munka mint az elmúlt pár hétben, amikor Magyarország, és vele együtt Szombathely kétségbeesetten próbálta meg felvenni a harcot a koronavírussal.  Helyben maszk osztással és az időseknek az ételek valamint a gyógyszerek házhozszállítássával próbáltak meg segíteni.

Ez az önkormányzat feladata volt. Meg is szervezték. A rendszer működött. 

Erre a Fidesz telefonhívásokat kezdett indítani, amikkel a 65 évnél idősebbeket keresték fel, hogy megtudják mire van még szükségük. Korábban egyébként a Fidesz frakció azt mondta a polgármesteri megkeresésre, hogy mivel többségük védett korban van, így telefonos szolgálatot látnak majd el. Bár szerintem a városvezetés nem éppen erre gondolt. 

Minden esetre itt jön a képbe Horváth Gábor Szombathely, Kámon-Herény városrészének képviselője, aki csomagot vitt Széll Kálmánnak. Ezt az eseményt aztán nem mulasztotta el bemutatni egyik helyi Fidesz érdekeltségbe tartozó lap sem, ahol Horváth nyilatkozata szerint  a városvezetés által épített rendszer nem hiba nélküli, ugyanis egy esetben jelezték neki, hogy a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ nem reagált a megkeresésre. 

Horváth azt már később egy kommentben írta, hogy a Herényi Kulturális és Sportegyesület segítségéből nem kért a városvezetés.

Tegnapi cikkünkben cáfoltuk a képviselő szavait, azzal a levéllel, amit a Herényi Egyesület közleményként adott ki. És tudomásunk volt arról is, hogy a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központba eddig egyetlen panasz sem érkezett arra, hogy ne látták volna el a feladatukat.

- Nem vagyok hazug! - ezt már Horváth Gábor nyilatkozta ma délután, a  képviselő ugyanis felhívott, hogy elmondja szerinte mi történt.

- Először is azzal kezdeném, hogy én egy keresztény hívő ember vagyok. Nem kenyerem a hazugság. Szeretném elmondani, hogy mi történt valójában.

Egy hétig kórházban voltam. Egy kerti baleset miatt szepsist kaptam. Amúgy már jól vagyok, ezért is hagyhattam el az intézményt, ami egyébként félelmetesen üres, most, hogy a járvány miatt szinte mindenkit hazaküldtek. 

Amikor kijöttem a kórházból én magam telefonon jeleztem a városházának, hogy kész vagyok bármilyen munkát végezni. Onnan azóta sem szóltak vissza, de talán nem is érdekes már, hiszen elkezdődött a Fidesz akciója. Számítógépes rendszer segítségével felhívjuk azokat az idős embereket, akiknek szükségük lehet segítségre. 

Időközben beszéltem a Herényi Egyesülettel, akikkel egyeztetve arra jutottunk, hogy hatékonyan tudnánk részt venni a mi városrészünkben a maszkok kiosztásával. A városházi kapcsolatfelvételt az egyesület titkára vállalta magára. Ő március 30-án el is küldött egy levelet. Ahogy én tudom, és nekem ez az információm, erre a levélre nem kapott választ az egyesület. Nekem fogalmam sem volt arról, hogy április 3-án is küldtek el emailt, amire aztán választ is kaptak. Így nem hazudtam, csupán tájékozatlan voltam. 

Ami pedig a Pálos Károly esetet illeti. Egy idős néni panaszkodott, hogy nem foglalkoztak az ügyével. Itt pedig az derült ki, hogy a néni sajnos komoly demenciával küzd, így a lánya intézett helyette mindent, így a segítség itt is úton van.

Továbbra is kapok jelzéseket, hogy valahol még mindig nem kaptak maszkot, vagy lehet, hogy kaptak, de kivették a postaládájukból. Beszélek olyanokkal, akiknek hiányzik valamilyen élelmiszer, ezeket szívesen beszerezzük. Azt gondolom, hogy most a segítés a legfontosabb és ebben próbálok meg maximálisan részt venni - zárta szavait a képviselő.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.