A Herényiek Háza is cáfolja a szombathelyi fideszes képviselő állításait

Farkas Bazsi 2020-04-08 06:20:00
Egyre inkább úgy néz ki, hogy a Fidesz kreált egy kirakatot arra, hogy bizonyítsa, ők sem tétlenek koronavírus idején. 

Szombaton írtunk róla, hogy nem bírta szó nélkül az igazságtalanságot Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester és kommentben tette helyre Horváth Gábort (Fidesz-KDNP) Szombathely 1-es számú választókörzetének képviselőjét.

Szombathelyen példásan vitték eddig a koronavírus fertőzés megelőzésére hozott intézkedéseket. A polgármester külön alapot hozott létre a védekezésre, szájmaszkokat rendelt be, még a kijárási korlátozás előtt bezáratta a játszótereket, és önkénteseket kezdett toborozni az idős emberek szolgálatára. Egyelőre egyébként továbbra is csak a toborzás és a regisztráció folyik a területen, a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ munkatársai ugyanis bírják még a terhelést. 

A rendszer jól működik, talán pont ez szúrt szemet a Fidesznek. Vagyis az, hogy van egy feladat, ami embert próbáló, az Éljen Szombathely! adta városvezetés pedig eddig jelesre vizsgázott.

Telefonálásba kezdtek hát, hogy felkeressék a 65 év felettieket. Mondjuk az is aggályos, hogy milyen listából dolgoztak. Mert, ha ez a Kubatov-lista, akkor ezek szerint, aki nem Fidesz szavazó, az járvány idején…., szóval magára marad, ha a Fideszen múlik.

Hosszas keresgélés után aztán a párt szombathelyi önkormányzati képviselője nem Juli nénihez, vagy Pista bácsihoz ment el, hogy segélycsomagot vigyen, hanem ahhoz a Széll Kálmánhoz, aki 1990 és 1994 között a KDNP színeiben önkormányzati képviselő volt, és egyébként a politizálást azóta sem hagyta abba, rendre megjelenik a jobboldali összejöveteleken.

A Széllnek vitt ételcsomagok átadására aztán a párt holdudvarához tartozó portálok meg is jelentek, hogy tudósításaikban hirdessék a fideszes aktivisták tettrekészségét. 

Az egyik ilyen cikket kiposztoló Horváth Gábor posztja alatt kezdődött meg a komment háború. Ahogy korábban már írtuk, Nemény polgármester maga üzent Horváthnak, amire Horváth később válaszolt is. Többek között egészen pontosan ezt írta:

“„A Fidesz akciója most nem más, mint felesleges fontoskodás” – írta az ugytudjuk.hu néhány nappal ezelőtt. A maszkok kiosztásával kapcsolatban a Herényiek Háza munkatársai és önkéntesei azonnal segítettek volna, és az, hogy nem kértek belőlük, kisebbfajta megrökönyödést váltott ki mindenkiből. Küldtek levelet is részedre, de választ a mai napig nem kaptak.”

Ezzel szemben pedig a Herényiek Háza, vagyis az azt működtető Herényi Kulturális és Sportegyesület tegnap közleményt küldött, amiben ez áll:

Az egyesület 2020. április 3-án elektronikus levél útján, írásban ajánlotta fel segítségét Dr. Nemény András Polgármester Úr felé. A felajánlásra rövid időn belül pozitív választ adott és örömmel fogadta azt. Az ezzel kapcsolatos kommunikáció azóta is folyamatos és élő.

A Herényi Kulturális és Sportegyesület egyben elhatárolódik minden olyan sajtóban és a nyilvánosságban megjelenő információtól, amelyet nem az egyesület képviselői tesznek közzé e-mailen vagy a szervezet hivatalos, kommunikációs felületein, csatornáin.

Vagyis Horváth Gábor egészen egyszerűen nem írt igazat. És nem csak ebben az esetben, a bejegyzése ugyanis ezzel folytatódik:

“A Fidesz telefonos megkereséseinek alkalmával többen kértek segítséget élelmiszervásárlás, gyógyszerkiváltás, postai szolgáltatás tárgyában. Egy esetben jelezték, hogy a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ nem reagált a megkeresésre.”

Azt már Németh Ákos (Éljen Szombathely!) a mostani segítséget koordináló képviselőtől tudjuk, hogy egyetlen egy olyan eset sem volt, amikor a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ munkatársai ne segítettek volna, vagy ne reagáltak volna megkeresésre. Németh azt mondta, hogy erről személyesen az intézmény igazgatónője tájékoztatta. 

Ebből az derül ki, hogy Horváth egyetlen reagálásában két valótlanságot is állított. Persze az is előfordulhat, hogy a képviselőt egész egyszerűen félretájékoztatták, mivel információink szerint a közelmúltban egy baleset miatt bentfekvéses kórházi ellátásra szorult. 

Németh Ákos egyébként ismét azzal nyugtatott, hogy az önkormányzat által felépített rendszer jól működik. Egyetlen szombathelyi sem szenved hiányt semmiből, sőt, a fideszes látogatás előtt Széll Kálmánnál is jártak a szociális munkások és vittek mindent, amit a nyugdíjas orvos telefonon bediktált nekik.

2020.04.08. 6:21:10 -

Szólj hozzá!

Meleg de kicsit szeles idő lesz ma

Közel 30 fokig kúszhat a hőmérséklet.

Nem kamu: Jövőre tilos lesz az avarégetés az egész országban

Januártól sem avart, sem kerti hulladékot nem lehet majd elégetni sehol az országban.

Több mint tíz év után kerültek elő újabb bizonyítékok a világ egyik legfurcsább eltűnésével kapcsolatban

Az alig négy éves Madeleine McCann 2007-ben tűnt el, a rendőrök azóta próbálják megoldani az ügyet.

Újabb két MÁV IC+ kocsi áll forgalomba holnap a szombathelyi és zalaegerszegi vonalon

Hazai gyártásúak, és jó lenne, ha vigyáznánk is rájuk.

3 illegális bevándorlót fogtak a kapuvári rendőrök

Később a 17 éves embercsempészt is megtalálták a csornai rendőrök.

Győrben és Sárváron újra megalakultak a Jobbik helyi szervezetei

Azt írják, nagy az érdeklődés a párt felé.

Dzsudzsák Balázs nem kell a csapatának, szabadon igazolható lesz a nyáron

Sajtóhírek szerint az Al Ain már az utódját keresi.

161 km/h-val száguldozott egy sofőr Vas megyében, a 88-as főúton

Nem ő volt az egyetlen, akit a rendőrök megbírságoltak.

A koronavírusnak köszönheti hogy életben maradt az Omega szombathelyi billentyűse

Covid-19-et nem, de más súlyos problémát találtak Benkő Lászlónál.

A korábban vásárolt jegyek megtartására buzdít a szombathelyi AGORA

Már elérhetőek a korábban kihirdetett rendezvények új időpontjai.

Három győri és egy ferencvárosi a kézilabda álomcsapatban

A címvédő Győri Audi ETO KC három, az FTC-Rail Cargo Hungaria pedig egy játékossal képviselteti magát a női kézilabda Bajnokok Ligája mostani szezonjának álomcsapatában.

Idén nyáron nem zárnak be a szombathelyi óvodák és bölcsődék

Ezzel szeretné megkönnyíteni a szülők dolgát a városvezetés.

Nehéz elérni a győri kórházat, de már dolgoznak az ügyön

Hirtelen nagyon leterhelt lett a győri kórház telefonvonala a sok bejelentkező beteg miatt: dolgoznak a megoldáson.

Három krónikus beteg hunyt el, újabb koronavírus-fertőzötteket azonosítottak

3970 főre nőtt az összes azonosított fertőzött száma.

Személyautó és teherautó ütközött Győr és Vámosszabadi között

A személyautó sofőrje valószínűleg elaludhatott vezetés közben.

Trianonra emlékezve gyújtottak máglyát Győrben

Lobogott az Összetartozás Tüze csütörtök este.

van még itt cikk a témában:

Közel egy tucat hibát írtak össze a több, mint 2 milliárd forintból épített szombathelyi sportmedence kapcsán

Málik a vakolat, rozsdásodik a rozsdamentes, kilyukadt fűtéscsövek vannak az alig két és fél éves épületen.

Idén nyáron nem zárnak be a szombathelyi óvodák és bölcsődék

Ezzel szeretné megkönnyíteni a szülők dolgát a városvezetés.

NB II-ben folytatja a Haladás felnőtt röplabda csapata

A klub azon a véleményen van, hogy erős utánpótlás bázist kell fenntartania.