Hoppá! Elkapta a Falco a Zaragózát

Farkas Bazsi 2020-12-22 19:41:00
Fordulatos meccsen nyertek a szombathelyiek.

Falco Vulcano KC Szombathely - Casademont Zaragoza 94-86 (22-28, 27-22, 21-22, 24-14)

 

Bajnokok Ligája, 5. forduló
Szombathely, Arena Savaria
V.: Mazzoni (olasz), Yalman (török), Bittner (német)

Falco: Anderson 25/6, Váradi 6, Benke 15/9, Bruinsma 15/9, Searcy 12. Cserék: Perl 17/6, Milosevics 4, Lake -.

Zaragoza: Bray 6, Barreiro 9/3, Ennis 18/6, Thompson 23, Benzing 10/6. Cserék: Brussino 10/3, Sulaimon 5/3, Garcia 3/3, Hlinasson 2.

Immáron Benke Szilárddal a soraiban, pontosabban a kezdőben várhatta a veretlen Zaragoza elleni hazai Bajnokok Ligája mérkőzést a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely csapata, amely a találkozó előtt egy győzelemmel és két vereséggel állt.

 

Nem sokáig tapogatóztak a felek, igazi dobópárbaj vette kezdetét, másfél perc elteltével már 7-7 volt az eredményjelzőn. Folyamatosan változott a vezető csapat kiléte, 17-14-nél az addigi legnagyobb előnyt ragadta meg a Falco, amely ekkor még nem hibázott a mezőnyből. Innen viszont nagyon megnyomta az utolsó pillanatokat a vendég gárda, több triplakísérletük is beakadt, miközben a védekezésükön is szigorítottak. 22-28.

Egyre több hiba csúszott a hazaiak játékába, meg is lett a tíz közte (22-32). Perl és Searcy fontos kosaraival próbálta lopni a távolságot a Szombathely, de mindig volt válasza a spanyoloknak, állandósulni látszódott a 8-10 pontos különbség. Anderson és Benke egy kis pihenő után új ritmust tudott vinni a csapatuk játékába, 37-41-nél kénytelen volt időt kérni Sergio Hernandez vezetőedző. Ez sem törte meg a sárga-feketék lendületét, akik többször is átvették a vezetést, végül egypontos hátrányban vonulhattak a nagyszünetre. 49-50.

A fordulás után egy kis ideig nem találták a gyűrűt a csapatok, de azért az is látszott, hogy mindkét mester felhívta a védekezés fontosságra a figyelmet a félidőben (49-55). Több, mint négy percnek kellett eltelnie ahhoz, hogy pontot szerezzen a Falco a harmadik negyedben, de ezt a kihagyást nem tudta kihasználni a Zaragoza, abszolút nyílt volt a meccs (58-62). Akárhányszor bejöttek öt pont alá a szombathelyiek, annyiszor szereztek kosarat kulcspillanatban a vendégek. Anderson nagyon agresszívan támadta a gyűrűt, aminek meg is lett az eredménye, az ő húsz pontjával mindössze kettő pont volt a spanyolok előnye. 70-72.

 

Bár végig a Zaragoza járt előrébb, egy másodpercig sem dőlhetett hátra a spanyol gárda, minden kosárra válaszoltak a hazaiak (76-78). Elmentek hattal a vendégek, a túloldalon viszont Perl egy óriási triplával jelentkezett, majd Milosevics büntetőivel egyre zárkózott a Falco. Egy jó védekezés után megnyílt a lehetőség a fordításra, de Perl Zoltánra támadóhibát ítéltek. Bár több lehetősége is volt, továbbra sem tudta áttörni a gátat a Szombathely (81-84). Benke egy saroktriplával kiegyenlített, majd Bruinsma is a helyére küldött egy távolit, meglett a várva-várt lélektani előny (87-84). Hiába dobtak be két büntetőt is a spanyolok, Benke a másik sarokból is beköszönt, másfél perccel a vége előtt a sárga-feketék kezében volt a meccs. Innen pedig már nem volt visszaút a vendégeknek, a Szombathely extázisba került és abszolút megérdemelten győzte le a Zaragozát, amely ezzel elveszítette a veretlenségét a Bajnokok Ligájában, míg a vasiak 2-2-re javították a mérlegüket. 94-86 - tudósított a BB1.hu.

Szólj hozzá!

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.