Hogy lesz egyszerre orvos és polgármester Dézsi Csaba András? A DK szerint nehezen

Pintér Bence 2020-01-28 17:27:00
A DK szerint megvezette a győrieket a kampányban Dézsi Csaba András, a vasárnap megválasztott fideszes polgármester.

Miután kiderült, hogy a Fidesz várhatóan törvényt fog módosítani azért, hogy a frissen megválasztott győri polgármester, Dézsi Csaba András egyszerre lehessen orvos és polgármester, a DK sajtótájékoztatót hirdetett Győrben.

Glázer Tímea, a párt önkormányzati képviselője szerint ugyanis kiderült, hogy a kardiológus Dézsi nem volt őszinte a kampányban a győriekkel,

amikor arról beszélt, hogy nem hagyná cserben a betegeit, és szabadidejében továbbra is gyógyítana. Ez ugyanis a DK szerint nem ugyanaz minthogy most törvényt módosítanak annak érdekében, hogy érdemben is tudjon praktizálni. A DK parlamenti képviselői ezért nem fogják megszavazni ezt a törvénymódosítást.

Glázer Tímea szerint mindkét feladat felelősségteljes: a város problémáit csak egy főállású polgármester tudja megoldani, ahogy a betegek is jobban járnának egy főállású orvossal. Ehhez képest szerintük a Lex Dézsi elfogadása után Dézsi csak félállásban lesz polgármester, ami nem lesz elég ahhoz, hogy a Borkai-botrány után rendbetegye a város ügyeit.

A vasárnap megválasztott fideszes polgármester egyébként a kampányban elég sokat beszélt erről a témáról, egy lakossági fórumon például azt mondta: ahogy a dolgozó és mellette mondjuk gyereket nevelő, háztartást vezető nők, úgy ő is tud egyszerre két dologgal foglalkozni. A szívcentrummal kapcsolatban pedig többször hangsúlyozta, hogy az elmúlt években kinevelte az utánpótlását.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.