Forrás: The Olive Press

Hivatalos: Európát is elérte az új koronavírus

Székely Zoárd
2020. január 25. szombat, 14:48
Már 41 halálos áldozatot szedett Kínában.

Franciaországban is megjelent a tüdőgyulladást okozó új koronavírus (2019-nCoV), jelentette be Agnes Buzyn francia egészségügyi miniszter péntek esti sajtótájékoztatóján. Ez az első megerősített eset Európában, a miniszter szerint további fertőződésekre lehet számítani.

 

A Bordeaux-ban kezelt 48 éves beteg nemrég Kínában járt, ahol a fertőzés gócpontjának számító Vuhanban is megfordult. A fertőzött 12 emberrel érintkezett.


"Elkülönítettük, hogy ne érintkezhessen a külvilággal. Jól van" - tette hozzá a tárcavezető.

 

A miniszter hangsúlyozta, azt javasolják a vírussal esetleg megfertőződöttek számára, hogy ne kórházba menjenek, terjesztve a betegséget, hanem a hatóságok által megadott információs telefonszámot hívják.

 

Kínában szombatra 41-re ugrott a halálos áldozatok száma, miután egy nap alatt 15 beteg vesztette életét, írja a BBC. 29 tartományban észlelték a fertőzést, 14 ezer embert tartanak megfigyelés alatt, de hivatalosan eddig 1300 megbetegedést igazoltak. Az orvosok azonban figyelmeztetnek: a koronavírussal megfertőzöttek között sokan lehetnek, akik tünetmentesek, ám a betegséget tovább tudják adni.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás