Hende Mikulás kihagyta a szombathelyi gyermekinfektológiai osztályt, hát most a szülők 1 millió forintot szedtek össze adományként

Farkas Bazsi 2018-09-19 13:17:00
Van úgy, hogy a Mikulás sem jut el mindenhova.

Tavaly decemberben szívszaggató videót osztott meg Hende Csaba, Szombathely parlamenti, fideszes képviselője a Facebook-oldalán. Meglátogatta ugyanis a beteg gyerekeket a Mikulással együtt a szombathelyi Markusovszky Kórházban. Ám mivel a szívfacsaró videót a szavak nehezen adják vissza, így inkább megmutatom azt.

Hende Csaba

A beteg gyermekekkel való törődés mindnyájunk kötelessége. (a videóhoz kérem kapcsolja be a hangot)

A dolog szépséghibája csupán annyi, hogy nem minden beteg gyereket az ambulancián kezelnek, sajnos jó néhányan az infektológiai osztályon vannak. Most is, és voltak jópáran decemberben is. Aki ismeri a kórházi épületek elhelyezkedését azt tudja, hogy a gyermek ambulanciára a kórház udvara felől úgy lehet bemenni, hogy a látogató elsétál az infektológiai ablakai előtt. Hende és a Mikulás tavaly decemberben pont így sétált be, az infektológián fekvő gyerekek orra előtt, ők pedig hiába integettek az ablakokon keresztül, a Mikulás végül hozzájuk csak nem ment be. De még csak szaloncukrot sem küldött be nekik. 

A beteg gyerekek szülei ezen aztán jól felrántották magukat és gyűjtést is szereztek az osztálynak. Karácsonyra 24 csomagot állítottak össze, édességgel, játékokkal, szinezővel, kifestővel és mindennel, aminek egy gyógyulásra váró gyerek csak örülhet. De kaptak ajándékot az ápolók is, kekszet, csokit, kávét. 


Az ajándékozás híre aztán az egyik szülő által eljutott az OVB-hez, a német tanácsadó vállalathoz is. Ahol minden évben van egy külön keret a jótékonykodásra. Úgy döntöttek, az idei keret egy részét, 1 millió forintot a szombathelyi kórház infektológiai osztályának ajánlják fel.

A hatalmas, jelképes csekket pedig ma át is adta az OVB vezető tanácsadója Wittinger Dénes, aki Wittinger Dáviddal együtt a WIT-WIN vezetője is, Schneider Ferenc, osztályvezető főorvosnak. 

Az OVB és a WIT-WIN cikkünk megjelenése után azt közölte, hogy tartózkodik mindenféle politikai szerepvállalástól. Az adományt segítő szándékkal adták, függetenül attól, hogy korábban ki mit adott, vagy nem adott a kórházi osztálynak. 

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”