Hatodik BL-győzelmét szerezte a Bayern München

Vágvölgyi Bálint 2020-08-23 22:59:00
A PSG nem bírt a bajorokkal.

A Bayern München 1-0-s győzelmet aratott a Paris Saint-Germain felett vasárnap a labdarúgó Bajnokok Ligája lisszaboni döntőjében, így hatodszor hódította el a trófeát.

A német csapat győztes találatát a francia Kingsley Coman fejelte az 59. percben. A Bayern a Barcelona után a második együttes Európában, amely kétszer triplázott, ugyanis 2013 után idén is megnyerte a BL mellett a hazai bajnokságot és kupaküzdelmet.

Az Európai Szuperkupáért szeptember 24-ére kiírt mérkőzésen az Európa-ligában győztes Sevillával találkozik a bajor együttes a budapesti Puskás Arénában.

A mérkőzés elején hiába birtokolta többet a labdát a Bayern, többnyire csak hátul passzolgattak, támadásban viszont ugyanolyan pontatlanul kezdtek, mint az Olympique Lyon elleni elődöntőben. Csakhogy a párizsiaknak korántsem volt annyi lehetősége, mint a másik francia csapatnak. Az első nagy helyzetre 18 percet kellett várni, ekkor Neuer hárította bravúrral Neymar próbálkozását, majd beadási kísérleténél lábbal mentett. Nem sokkal később érkezett a válasz, ugyanis Lewandowski a kapufát találta el, majd ismét a francia bajnok veszélyeztetett, de Di María célt tévesztett. A néhány percnyi élvezetes játék és három helyzet után ismét többnyire a mezőnyben küzdöttek a felek: a szünetig hátralévő időben egy ízben a sérüléséből visszatérő Navasnak bravúrral kellett védenie Lewandowski fejesét, míg túloldalon Mbappé rontott el egy ziccert azzal, hogy szinte Neuer kezébe lőtt.

A második félidőt a PSG kezdte jobban, de fölénye nem nyilvánult meg helyzetekben, eközben a Bayern helyenként durva szabálytalanságokkal tördelte a játékot, így a hangulat is kissé paprikás lett. A szórványos Bayern-támadások egyikéből a meglepetésre a kezdőbe került Coman fejelt a kapuba. A góltól alaposan megélénkült a találkozó, Coman pedig megduplázhatta volna a németek előnyét, csakhogy Silva a kapu előteréből utolsó emberként menteni tudott. Ezt követően a PSG előtt is adódtak lehetőségek, de Neuer lábbal fantasztikusan védett Marquinhos közeli próbálkozásánál. Néhány percig nagyon aktívan rohamozott a hátrányban lévő francia együttes, ám a lendülete hamar alábbhagyott, így a Bayern viszonylag könnyedén őrizte minimális előnyét: a párizsi csapatnak mindössze egyetlen komolyabb helyzete volt a lefújásig, de akkor Choupo-Moting rossz megoldást választott az ötös vonalán.

Bayern München (német) - Paris Saint-Germain (francia) 1-0 (0-0)

Lisszabon, zárt kapus, v.: Daniele Orsato (olasz)

Bayern München: Neuer - Kimmich, Boateng (Süle, 25.), Alaba, Davies - Gnabry (Coutinho, 68.), Goretzka, Müller, Thiago (Tolisso, 86.), Coman (Perisic, 68.) - Lewandowski

Paris Saint-Germain: Navas - Kehrer, Silva, Kimpembe, Bernat (Kurzawa, 80.) - Paredes (Verratti, 64.), Pedroso, Herrera (Draxler, 72.) - Di María (Choupo-Moting, 80.), Mbappé, Neymar

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”