Harminckilenc holttestet találtak egy teherautóban Angliában

ugytudjuk.hu
2019. október 23. szerda, 12:29

Andrew Mariner, a délkelet-angliai Essex megyei rendőrség főfelügyelője sajtótájékoztatóján elmondta: a kamion szombaton lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kikötőjében, csaknem 500 kilométerre északnyugatra attól a helytől, ahol a teherautóra szerda hajnalban rábukkantak.

 

A rendőrség a mentők értesítése alapján vonult ki Thurrock városának Waterglade nevű ipari parkjába, ahol a kamion parkolt.

 

Holyhead Nagy-Britannia nyugati partvidékének egyik legforgalmasabb kompkikötője, amely elsősorban a Nagy-Britannia és Írország közötti kompforgalmat szolgálja ki.

 

Az ipari park, ahol a kamiont megtalálták, a délkelet-angliai Dover kikötőjébe, illetve a Csatorna-alagút termináljához tartó kamionok pihenőhelyeként is szolgál.

 

Az eddigi hatósági tájékoztatások nem tértek ki arra, hogy a kamion merre tartott.

 

Az ipari parkot a rendőrség lezárta, a teherautó 25 éves észak-írországi illetőségű sofőrjét gyilkosság gyanújával őrizetbe vették.

 

Andrew Mariner tájékoztatása szerint az áldozatok között 38 felnőtt és egy tinédzser van.

 

A főfelügyelő elmondta: megkezdődött az áldozatok azonosítása, de ez várhatóan hosszú ideig eltart.

 

Jackie Doyle-Price, Thurrock konzervatív párti alsóházi képviselője a Twitteren közzétett szerdai bejegyzésében egyenes utalást tett arra, hogy embercsempészettel összefüggő bűncselekményről lehet szó. Azt írta: az embercsempészet "elvetemült és veszélyes cselekmény".

 

Priti Patel brit belügyminiszter szerdai Twitter-üzenetében megdöbbenésének adott kifejezést a tragédia miatt, de alig burkoltan óvatosságra intett mindenkit az eset körülményeivel kapcsolatban. Úgy fogalmazott: hagyni kell, hogy a rendőrség elvégezhesse a vizsgálatot.

(MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás