Hamis pénzzel fizetett egy fiatal a drogért Győrben, másnap fegyverrel kérték rajta számon a turpisságot

Farkas Bazsi 2019-12-29 09:39:00
A győri rendőrök elfogták a támadókat.

Egy győri férfi feljelentése alapján fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének alapos gyanúja miatt indított nyomozást a Győri Rendőrkapitányság 2019. december 28-án. A feljelentő elmondta a rendőröknek, hogy őt 2019. december 27-én 18 óra körül egy győri üzlet mögötti útszakaszon, két ismerőse fegyverrel megtámadta.

A nyomozati cselekmények során derült ki, hogy a sértett, H. Roland korábban kábítószert vásárolt H. D. Dániel győri lakostól, melynek során hamis bankjeggyel fizetett a drogért. Ezt nehezményezte a 19 éves fiatal, és másnap társával, a 20 éves K. Patrikkal együtt megkeresték a sértettet. Az elszámolási vita során H. Rolandot a földre lökték, majd H. D. Dániel a fejéhez tartott egy gáz- és riasztófegyvert, megfenyegette, valamint számon kérte rajta, hogy hamis pénzzel verte át őt. A férfi miután kiszabadult támadói kezei közül, befutott egy közeli üzletbe, a két garázda pedig elhagyta a helyszínt.

A rendőrök 2019. december 28-án 13 óra körül a lakásán elfogták H. D. Dánielt, és a nála tartott kutatás során megtalálták a támadáshoz használt gáz- és riasztófegyvert -melynek tartására engedéllyel rendelkezett-, továbbá a fegyverhez tartozó lőszereket. A drogkereső kutya a lakáshoz tartozó tárolóban kábítószergyanús növényi származékot talált, valamint előkerült egy digitális mérleg és egy dohányőrlő is.

Az egyenruhások ugyanezen a napon lakásán elfogták a másik garázdát, a 20 éves K. Patrikot is.

A rendőrök a két támadót előállították a Győri Rendőrkapitányságra, ahol a velük szemben alkalmazott gyorsteszt pozitív eredményt mutatott kábítószerre.

A nyomozók a két győri fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki fegyveresen elkövetett garázdaság bűntett, valamint kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

H. Roland az eljárás során elismerte, hogy korábban ő is kábítószert fogyasztott, illetve vásárolt, valamint a lakásán tartott kutatás során az intézkedő rendőrök kábítószergyanús növényi származékot találtak. A helyi rendőrkapitányságon a vele szemben alkalmazott drogteszt szintén pozitív eredményt mutatott, ezért őt külön büntetőeljárás keretében, gyanúsítottként hallgatták ki kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Az ügyek vizsgálatát a Győri Rendőrkapitányság szakértők bevonásával folytatja - tájékoztatott a police.hu.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.