Feltörték a Szombathelyi Televízió levelezőrendszerét

BZ 2019-10-02 14:09:00
Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezető igazgatója nyílt levélben reagált Balázsy Péternek.

Kedden nyilvános élő televíziós vitát rendeztek a szombathelyi polgármesterjelölteknek az SZTV-n, amire bár jóval előtte meghívták az érintetteket, Balázsy Péter (Fidesz-KDNP) fél órával az élő adás előtt jelezte, hogy nem megy el, majd a televíziónak írt üzenetet a Facebookon is posztolta.

Nem ez az első eset, hogy Balázsy Péter visszavonulót fúj a vitától, korábban az volt az indoka, hogy nem egy, hanem két vitapartnere lenne, jobban szeretne egy jelölttel vitázni. Mivel az önkormányzati választáson hárman is indulnak a polgármesteri székért, a közgyűlésben pedig egyszerre húsz vitapartnere lenne, ez többek szerint elég gyenge érv.

Most érthetetlen módon cenzúrára hivatkozik, ami tekintve, hogy élő adásról volt szó, nehezen magyarázható.

Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezető igazgatója nyílt levélben válaszolt a polgármesterjelöltnek, melyet a Facebookon is közzétett:

Tisztelt Balázsy Úr! 

Nagyon sajnálom, hogy nem fogadta el meghívásunkat, és még jobban sajnálom, hogy olyan indokokra hivatkozva hárította el a tévé vitában való részvételt, amelyek nem felelnek meg megítélésem szerint a valóságnak. Nem pártatlan feltételekről beszél, és cenzúráról. Nem tudom, hogy egy élő televíziós vitában hogyan lehetnek a feltételek nem pártatlanok, és egy élő adást hogyan lehet cenzúrázni, de biztosan megvannak rá a módszerek. Esetleg arra gondol, hogy amikor valami olyasmit mond, ami nem tetszik az ellenérdekelt félnek, akkor levesszük a hangot, vagy kiírjuk, hogy adáshiba? Önt én intelligens embernek ismertem meg, nem hiszem, hogy mindezt komolyan gondolja. Igaz, akkoriban még nem volt polgármester jelölt, és nem volt választási kampány sem.

Ennél sokkal nagyobb baj, hogy olyan információkra hivatkozik, amelyek mind közönségesen adatlopással kerültek egy bizonyos újságnak nem nevezhető kiadvány birtokába. Az SZTV email rendszeréből kibányászott üzenetek törvénytelenül kerültek oda, ahová, ráadásul manipuláltak és környezetükből kiragadottak. A jogtalanul megszerzett e-mailek, nevezzük nevükön: ellopott e-maileknek, adatvédelmi incidensnek minősülnek a nem túl régen életbe lépett GDPR törvény alapján. Szerdán jegyzőkönyv készül minderről, majd pedig ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentés. Komoly büntetést kockáztat az, aki ezt a törvénytelenséget elkövette. Nem hiszem, hogy Ön tudatában van annak, hogy mire is hivatkozik valójában, s hogy hivatkozása mennyire jogszerű. Azt még mellékesen megjegyezném, hogy levelezőrendszerünket, miután jelszót váltottunk és más védelmi intézkedéseket is életbe léptettünk, tegnap és ma több ízben ismét megpróbálták feltörni, és bizonyos információkhoz törvénytelenül hozzá jutni. Biztos vagyok abban, hogy erről Önnek nincsen tudomása. Az elfogultságról és a cenzúráról szólva pedig szívesen elmesélem egy másik alkalommal Önnek, hogy hogyan működött kézi vezérléssel az elmúlt években a szombathelyi televízió, a korábban kiadott, majd megszüntetett újság, de akár a megyei lap is.

Miklós Halmágyi

Tisztelt Balázsy Úr! Nagyon sajnálom, hogy nem fogadta el meghívásunkat, és még jobban sajnálom, hogy olyan indokokra hivatkozva hárította el a tévé vitában való részvételt, amelyek nem felelnek meg...

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”