Feltörték a Szombathelyi Televízió levelezőrendszerét

BZ 2019-10-02 14:09:00
Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezető igazgatója nyílt levélben reagált Balázsy Péternek.

Kedden nyilvános élő televíziós vitát rendeztek a szombathelyi polgármesterjelölteknek az SZTV-n, amire bár jóval előtte meghívták az érintetteket, Balázsy Péter (Fidesz-KDNP) fél órával az élő adás előtt jelezte, hogy nem megy el, majd a televíziónak írt üzenetet a Facebookon is posztolta.

Nem ez az első eset, hogy Balázsy Péter visszavonulót fúj a vitától, korábban az volt az indoka, hogy nem egy, hanem két vitapartnere lenne, jobban szeretne egy jelölttel vitázni. Mivel az önkormányzati választáson hárman is indulnak a polgármesteri székért, a közgyűlésben pedig egyszerre húsz vitapartnere lenne, ez többek szerint elég gyenge érv.

Most érthetetlen módon cenzúrára hivatkozik, ami tekintve, hogy élő adásról volt szó, nehezen magyarázható.

Halmágyi Miklós, a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezető igazgatója nyílt levélben válaszolt a polgármesterjelöltnek, melyet a Facebookon is közzétett:

Tisztelt Balázsy Úr! 

Nagyon sajnálom, hogy nem fogadta el meghívásunkat, és még jobban sajnálom, hogy olyan indokokra hivatkozva hárította el a tévé vitában való részvételt, amelyek nem felelnek meg megítélésem szerint a valóságnak. Nem pártatlan feltételekről beszél, és cenzúráról. Nem tudom, hogy egy élő televíziós vitában hogyan lehetnek a feltételek nem pártatlanok, és egy élő adást hogyan lehet cenzúrázni, de biztosan megvannak rá a módszerek. Esetleg arra gondol, hogy amikor valami olyasmit mond, ami nem tetszik az ellenérdekelt félnek, akkor levesszük a hangot, vagy kiírjuk, hogy adáshiba? Önt én intelligens embernek ismertem meg, nem hiszem, hogy mindezt komolyan gondolja. Igaz, akkoriban még nem volt polgármester jelölt, és nem volt választási kampány sem.

Ennél sokkal nagyobb baj, hogy olyan információkra hivatkozik, amelyek mind közönségesen adatlopással kerültek egy bizonyos újságnak nem nevezhető kiadvány birtokába. Az SZTV email rendszeréből kibányászott üzenetek törvénytelenül kerültek oda, ahová, ráadásul manipuláltak és környezetükből kiragadottak. A jogtalanul megszerzett e-mailek, nevezzük nevükön: ellopott e-maileknek, adatvédelmi incidensnek minősülnek a nem túl régen életbe lépett GDPR törvény alapján. Szerdán jegyzőkönyv készül minderről, majd pedig ismeretlen tettes ellen rendőrségi feljelentés. Komoly büntetést kockáztat az, aki ezt a törvénytelenséget elkövette. Nem hiszem, hogy Ön tudatában van annak, hogy mire is hivatkozik valójában, s hogy hivatkozása mennyire jogszerű. Azt még mellékesen megjegyezném, hogy levelezőrendszerünket, miután jelszót váltottunk és más védelmi intézkedéseket is életbe léptettünk, tegnap és ma több ízben ismét megpróbálták feltörni, és bizonyos információkhoz törvénytelenül hozzá jutni. Biztos vagyok abban, hogy erről Önnek nincsen tudomása. Az elfogultságról és a cenzúráról szólva pedig szívesen elmesélem egy másik alkalommal Önnek, hogy hogyan működött kézi vezérléssel az elmúlt években a szombathelyi televízió, a korábban kiadott, majd megszüntetett újság, de akár a megyei lap is.

Miklós Halmágyi

Tisztelt Balázsy Úr! Nagyon sajnálom, hogy nem fogadta el meghívásunkat, és még jobban sajnálom, hogy olyan indokokra hivatkozva hárította el a tévé vitában való részvételt, amelyek nem felelnek meg...

Szólj hozzá!

Nincs telitalálat a hatos lottón

Mutatjuk a nyerőszámokat!

Tömegbaleset történt egy balatoni kerékpáros versenyen

Közel 50 biciklis bukott 70 km/h-s sebességnél.

Illegális bevándorlókat csíptek el Szentgotthárdon

Három férfit igazoltattak, akik azt mondták szírek, de igazolvány nem volt náluk.

Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó

Az 1968-as, mexikóvárosi olimpián aranyérmes labdarúgócsapat tagja hetvenhat esztendős volt.

A 88-ast is kihúzták ma este az ötöslottón

A többi viszont jóval kisebb szám volt.

Holnap már nem fog esni

De a szél azért fújni fog.

RTL Klub: 82 éves nagymamája vigyázott a második emeletről kizuhant kőszegi kislányra

Az idős hölgy levitte a kutyát, így maradt egyedül a gyerkőc. Mentőhelikopter vitte a győri kórházba, nincsen életveszélyben.

Hamilton a pole pozícióban a Stájer Nagydíjon

Mellőle pedig Verstappen indulhat majd a holnapi futamon.

Változik a látogatási rend a győri kórházban

Hétfőtől a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban naponta csak egy fő látogathatja a betegeket.

Megnősült a Falco KC csapatkapitánya

Július 10-én kötött házasságot Váradi Benedek és kedvese, Bíró Dorottya.

Letették Celldömölkön a Wewalka Kft. új üzemcsarnokának alapkövét

Az osztrák tulajdonban álló cég az 5 milliárd 386 millió forintos fejlesztésből bővíti termelési kapacitását.

Tűz ütött ki a jánossomorjai szeméttelepen

A tűzoltók három vízsugárral kezdték oltani a lángokat.

van még itt cikk a témában: