Kizárták az újságírókat a Haladás Sportkomplexum peréről

Farkas Bazsi 2019-04-15 15:19:00
A stadion üzemeltetője nem akarja kiadni a létesítmény üzleti tervét, azt mondja ez üzleti titok. Közben az épület közpénzből épült, és abból is üzemeltetik.

Februárban írtunk már róla, hogy bíróságon próbálja kiperelni a szombathelyi Haladás Sportkomplexum üzemeltetési tervét a Transzparency International. A jogvédő szervezet ugyanis közérdekű adatigényléssel próbálta megtudni, hogy 15,6 milliárd forintnyi közpénzből felépült, és évente közel 500 millió forintnyi közpénzből üzemeltetett létesítménynek milyen számok szerepelnek az üzleti tervében.

A Transparency azt szeretné elérni, hogy a hatástanulmány megismerésével átlátható legyen a Haladás Sportkomplexum működése. A tanulmány három évet 2017, 2018 és 2019-et öleli fel, továbbá 20 évre előre kalkulál a kiadásokkal és a bevételekkel. 

Mivel azonban a Haladás Sportkomplexum ügyvezetője, Gál Sándor ezt megtagadta, így a közérdekű adatigénylés eredménytelen volt. Most a Szombathelyi Járásbíróságon perel a Transparency. Az első tárgyalás február 14-én volt, a második tárgyalást mára, április 15. délután 1 órára tűzte ki az ügyben eljáró bíró.

Szombathelyi stadion: Sikertörténnet, kudarctörténet? Döntsd el te!

ugytudjuk.hu A Jézuskától kapta Szombathely a Haladás Sportkomplexumot, most a Fidesz helyi alelnöke vette irányítása alá. Tavaly novemberben adták át Szombathelyen a Haladás Sportkomlexumot. Azonban már az építkezés során sok vihart kavart a beruházás. Az építkezés 9,6 milliárdos költségvetéssel indult, aztán az idő haladtával ez az összeg 15,4 milliárdra rúgott.

Az alperes Haladás Sportkomplexum Nonprofit Kft. ügyvédje azonban azt kérte, hogy ez eredetileg nyílt tárgyalást tegye zárttá a bírónő. Ez esetben ugyanis a hallgatóságnak, vagyis a sajtó ma megjelent képviselőnek el kell hagynia a termet. 

A Haladás ügyvédje a kérelmet azzal magyarázta, hogy a per tárgya az, hogy üzleti titoknak minősülnek e a Sportkomplexum bevételei és kiadásai, ezek az adatok pedig ezelőtt hangzanak el a tárgyalás alatt, mielőtt még a bíró döntene az ügyben. Ezáltal a sajtón keresztül az olvasók is értesülhetnének az adatokról.

A bíró utat engedett a kérésnek, így újabb furcsa fordulattal folytatódik a Haladás Sportkomplexum ügye. 

A tanúk között egyébként ott volt Károlyi Ákos jegyző, Illés Károly (Fidesz-KDNP) alpolgármester és Ár János korábbi ügyvezető is.

Az már csak külön érdekesség, hogy az áprilisi közgyűlésen nyílt ülésen hallgatják meg Gál üzleti beszámolóját a Haladás Sportkomplexum 2018-as eredményeiről. Ott a közgyűlést helyben és online követők is tájékozódhatnak a Haladás számairól. 


 

Szólj hozzá!

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.