Megszólalt a Hali kapuslegendája a Király-ügy kapcsán, szerinte egy külföldi sztárkapus sem tudna kimagaslót nyújtani ilyen védelem mögött

ugytudjuk.hu 2018-10-29 18:40:00
Hegedüs Péter szerint egyértelmű, hogy a hátvédsor hibái voltak hatással Királyra.

Múlt hét végén robbant a bomba a Szombathelyi Haladásnál, ugyanis Horváth Ferenc vezetőedző kitette a kezdőből az addigi kezdőkapust, Király Gábort. A helyét Rózsa Dániel vette át, a válogatottsági rekorder pedig a kispadról nézhette, ahogyan csapata a végén bekapott góllal szenvedett 1–0-s vereséget a Honvéd ellen hazai pályán múlt szombaton.

Király Gábor kikerült a Haladás kezdőjéből

Szombaton 17 órakor az OTP Bank Liga 12. fordulójában az utolsó helyen álló Szombathelyi Haladás a második Budapest Honvédot látja vendégül. A szombathelyiek eddigi egyetlen győzelmüket a Puskás Akadémia ellen szerezték meg augusztus 11-én, tehát két és fél hónapja nyeretlen a csapat a bajnokságban. Ami az összeállítást illeti, Horváth Ferenc egy váratlant is húz.


Az ügy kapcsán a Rangadó megszólaltatta a a Haladás kapuslegendáját, a 64 éves Hegedüs Pétert.

"Lehet ünnepelnie, pezsgőt bontania annak a néhány „hozzáértő” szurkolónak és vezetőnek, aki ezt szerette volna elérni, az óhajuk meghallgatásra talált"

- mondta cinikusan Király leváltása kapcsán.

"Király Gabi a múltja miatt jobban reflektorfényben van, mint a többi játékos, könnyebb emiatt „megtalálni”. Persze egyértelmű, hogy az utóbbi hetekben nem védett úgy, amire képes, és ahogyan az elvárható lett volna,

de ilyen védelem mögött Ter Stegen és Buffon sem tudna kimagaslót nyújtani "

- utalt a Barca és korábban a Paris Saint-Germain (korábban Juventus) kiváló kapusaira.

"Az egyik, ha nem a leggyengébb kerettel a Haladás rendelkezik az NB I-ben. Sikerült olyan rossz hátvédsort összehozni, amelyet akarattal is nehéz lett volna. Rettentően gyenge a hátsó alakzat, olyan külföldi antitalentumok játszanak benne, akik két év múlva arra sem emlékeznek majd, hol van Szombathely. De Király Gabi még akkor is itt lesz, mégis ő issza meg a gyengélkedés levét…"

Hegedüs szerint egyértelműen a védelem összeszokatlansága volt hatással Király teljesítményére. Hozzátette: nem azért mondja mindezt, mert Király védelemre szorulna, tudja, hogy nem így van. Ráadásul sokkal jobban viseli a helyzetet, mint ahogyan azt ő tenné a helyében.

"Ez a keret sajnos alkalmatlan. Nem csak a külföldiekkel van baj, van olyan magyar bekk, akinek két éve nem volt elfogadható meccse a Haladásban, mégis játszik. Őt nem találják meg a szurkolók, Királyt igen…"

"Azt hozzátenném, hogy mióta felállt a Horváth Ferenc-féle új stáb, rendben vannak a kapusedzések, előtte nagyon rossz volt az az irány, amit láttam."

Szólj hozzá!

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.