Győri egyetem: Hatékonyak a járványügyi intézkedéseink

Pintér Bence 2020-10-30 17:09:00
Az győri egyetem Ugytudjuk.hu kérdésére közölt adatai szerint 13 ezer hallgató közül csak 11 van karanténban, és kettejüknek van pozitív tesztje. Több forrás szerint azonban októberben már az egyetem vezetésében is voltak megbetegedések.

A Széchenyi István Egyetem csaknem 13 ezer hallgatója közül jelenleg 11-en vannak járványügyi megfigyelés alatt, hatósági házi karanténban, és közülük csupán két hallgató koronavírustesztje lett pozitív – közölte az Ugytudjuk.hu kérdésére a győri Széchenyi István Egyetem. „Az adatok sokkal kedvezőbbek, mint a Győr-Moson-Sopron megyeiek, ami azt mutatja, hogy hatékonyaknak bizonyultak az egyetem járványügyi védekezés jegyében hozott intézkedései” – áll a közleményben.

Először szeptember közepén kérdeztük meg a győri egyetemet arról, hogy milyen náluk a járványhelyzet – akkor 51 hallgató volt hatósági karanténban, közülük 24 hallgató koronavírustesztje lett pozitív. Ezután október elején érdeklődtünk újra, de egészen mostanáig nem kaptunk választ.

Többek között azért is érdeklődtünk, mert októberben több, egymástól független egyetemi forrástól hallottuk, hogy az egyetem felső vezetésében is többen megbetegedtek. Erről egyelőre hivatalos megerősítést nem kaptunk.

Emellett több egyetemi forrás is kétségeit fejezte ki lapunk felé az intézmény járványügyi helyzetkezelését illetően, kifogásolva, hogy általában véve kötelező a személyes oktatás. Az egyetem hivatalos számai alapján azonban úgy tűnik, hogy az intézményben egyelőre sikerült korfában tartani a vírus terjedését.

Ilyen intézkedésekkel küzd a járvány ellen az intézmény

A maszkviselés kötelező az intézmény épületeiben. Ez alól felmentést kap, aki oktatási tevékenység kapcsán hosszasan beszél (az oktató, aki legalább 1,5 méter távolságra van a hallgatóktól); aki saját irodájában tartózkodik, és a 1,5 méteres távolságot tudja tartani a többi ott tartózkodótól; illetve aki 1,5 méteres távolság betartása mellett ételt vagy italt fogyaszt. Az oktatási és egyéb események szervezőinek törekedniük kell arra, hogy a termekben, zárt helyiségekben tartható legyen az 1,5 méteres minimális távolság, illetve az egyetem területén mindenkinek törekednie kell arra, hogy a lehetőségekhez képest a maximális távolságot tartsa a többiektől. Az egyetem emellett nagy hangsúlyt fektet a fertőtlenítésre.

Az egyetem saját forrásból több mint harminc hőmérőkaput és fali hőmérőt szerzett be, amellyel ellenőrizni lehet az épületekbe belépők testhőmérsékletét.

A szeptember 15-től hatályos további rendelkezés értelmében az egyetem saját hatáskörben nem szervez személyes jelenlétet igénylő rendezvényt. Az intézmény területén, de külső partner/vállalat által szervezett rendezvények munkanapokon 17 óra, hétvégén szombaton 12 óra után tarthatók meg a mindenkor érvényes járványügyi szabályok betartásával úgy, hogy a résztvevők a nappali és a levelezős képzésben részt vevő hallgatókkal ne érintkezzenek.

Szólj hozzá!

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.