Győri egyetem: Hatékonyak a járványügyi intézkedéseink

Pintér Bence 2020-10-30 17:09:00
Az győri egyetem Ugytudjuk.hu kérdésére közölt adatai szerint 13 ezer hallgató közül csak 11 van karanténban, és kettejüknek van pozitív tesztje. Több forrás szerint azonban októberben már az egyetem vezetésében is voltak megbetegedések.

A Széchenyi István Egyetem csaknem 13 ezer hallgatója közül jelenleg 11-en vannak járványügyi megfigyelés alatt, hatósági házi karanténban, és közülük csupán két hallgató koronavírustesztje lett pozitív – közölte az Ugytudjuk.hu kérdésére a győri Széchenyi István Egyetem. „Az adatok sokkal kedvezőbbek, mint a Győr-Moson-Sopron megyeiek, ami azt mutatja, hogy hatékonyaknak bizonyultak az egyetem járványügyi védekezés jegyében hozott intézkedései” – áll a közleményben.

Először szeptember közepén kérdeztük meg a győri egyetemet arról, hogy milyen náluk a járványhelyzet – akkor 51 hallgató volt hatósági karanténban, közülük 24 hallgató koronavírustesztje lett pozitív. Ezután október elején érdeklődtünk újra, de egészen mostanáig nem kaptunk választ.

Többek között azért is érdeklődtünk, mert októberben több, egymástól független egyetemi forrástól hallottuk, hogy az egyetem felső vezetésében is többen megbetegedtek. Erről egyelőre hivatalos megerősítést nem kaptunk.

Emellett több egyetemi forrás is kétségeit fejezte ki lapunk felé az intézmény járványügyi helyzetkezelését illetően, kifogásolva, hogy általában véve kötelező a személyes oktatás. Az egyetem hivatalos számai alapján azonban úgy tűnik, hogy az intézményben egyelőre sikerült korfában tartani a vírus terjedését.

Ilyen intézkedésekkel küzd a járvány ellen az intézmény

A maszkviselés kötelező az intézmény épületeiben. Ez alól felmentést kap, aki oktatási tevékenység kapcsán hosszasan beszél (az oktató, aki legalább 1,5 méter távolságra van a hallgatóktól); aki saját irodájában tartózkodik, és a 1,5 méteres távolságot tudja tartani a többi ott tartózkodótól; illetve aki 1,5 méteres távolság betartása mellett ételt vagy italt fogyaszt. Az oktatási és egyéb események szervezőinek törekedniük kell arra, hogy a termekben, zárt helyiségekben tartható legyen az 1,5 méteres minimális távolság, illetve az egyetem területén mindenkinek törekednie kell arra, hogy a lehetőségekhez képest a maximális távolságot tartsa a többiektől. Az egyetem emellett nagy hangsúlyt fektet a fertőtlenítésre.

Az egyetem saját forrásból több mint harminc hőmérőkaput és fali hőmérőt szerzett be, amellyel ellenőrizni lehet az épületekbe belépők testhőmérsékletét.

A szeptember 15-től hatályos további rendelkezés értelmében az egyetem saját hatáskörben nem szervez személyes jelenlétet igénylő rendezvényt. Az intézmény területén, de külső partner/vállalat által szervezett rendezvények munkanapokon 17 óra, hétvégén szombaton 12 óra után tarthatók meg a mindenkor érvényes járványügyi szabályok betartásával úgy, hogy a résztvevők a nappali és a levelezős képzésben részt vevő hallgatókkal ne érintkezzenek.

Szólj hozzá!

Az ingázóktól is kérik majd a tesztet a szlovák határon

Romlik a járványügyi helyzet északi szomszédunknál.

Hamilton új pályarekorddal szerezte meg a pole-t Bahrainben

Mögötte a szokásos sorrend, Bottas majd Verstappen, a Ferrarik a TOP10-ben sincsenek.

Egy 230 fős soproni idősotthonban 154-en már koronavírusosak

Tavasszal az ellenzéki vezetésű Budapesten szétcincálták az idősotthon fenntartóját, de amint fideszes településről van szó, maximális a titoktartás.

Kásler Miklós szerint a magyar egészségügy nélküle is bírni fogja a nyomást

Nemrég elvették tőle a kórházak irányítását, de ebből csak erőt merített.

Győr kapta a Békéscsaba elleni kézilabda meccs pontjait

Pozitív koronavírusteszt miatt nem tartották meg a mérkőzést.

A Győr Sharks taszította le Divízió I-es trónjáról a Crusherst

A Cápák veretlenül húzták be a bajnokságot.

A zalaegerszegi kórház szerint senki sincs veszélyben a bajos lélegeztetőgépek miatt

Hatszor annyi gépük van, mint amennyit jelenleg használnak, leállás esetén kicserélik az eszközt.

Már csütörtökön pályára lép a Falco

Zalaegerszegre utazik a szombathelyi csapat.

Semjén Zsolt még több reklámot szeretne a tévébe

Orbán Viktor miniszterelnök-helyettese 50 százalékkal kitolná a reklámsávot.

Szlovéniában pozitív, itthon ismét negatív lett a magyar kosarasok koronavírus-tesztje

Az elmúlt napokban Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből öt játékos - Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek -, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.

Nem is olyan nehéz 170 milliárd forintot elkölteni egy éjszaka alatt

A kormánynak sikerült is. A Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kormány kiürítette a Gazdaságvédelmi Alapot, de a Központi Maradványelszámolási Alapból és a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékából is költöttek.

Szét fogunk fagyni

Ideje bekészíteni a dupla takarót estére.

Ilyenek az advent fényei Győrben - képgaléria

Érdemes megnézni ezeket a fotókat!

Kollégiumban keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat Sopronban

A Baross úti épület alagsorában tapasztaltak füstképződést a lakók.

Az orosz vakcináról és Sorosról beszélt Kásler Miklós

A miniszter szerint elegendő a szakemberek létszáma járványfronton.

A Cápák Nyúlon fogadják a Zúzókat

Győr vagy Szombathely? Szombaton kiderül, ki nyeri a Divízió I-es amerikaifoci-bajnokságot.

van még itt cikk a témában: