Fotó: police.hu

Fokozottan ellenőrzi a vonatokat és vasútállomásokat a rendőrség

Vágvölgyi Bálint
2019. november 12. kedd, 19:00
Szerda reggeltől.

Szerda reggeltől csütörtök reggelig fokozott vasúti ellenőrzést tartanak a rendőrök - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

 

Az Ország Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 18. Rail Action Day 24 Blue elnevezésű akció során az abban részt vevő szervek szerda reggel 7 órától csütörtök reggel 7 óráig végeznek fokozott ellenőrzést a vasúti biztonság érdekében.

 

Az akció célja elsősorban - kiemelten a nemzetközi - személyszállító vonatok rendőri ellenőrzése, az utasok és a jegyvizsgálók sérelmére elkövetett jogsértések megelőzése, megszakítása. Fokozott figyelmet fordítanak a közfeladatot ellátó, illetve a hivatalos személy elleni erőszak elkövetésének megelőzésére és megakadályozására.

 

Az ellenőrzés kiterjed továbbá a fémlopások megelőzésére, az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények elleni hatékony fellépésre, illetve a vasúti kocsikat károsító garázda cselekmények megelőzésére, felderítésére - írták.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás