Fokozott fertőtlenítést végez járművein a MÁV és a Volánbusz

Papp László Tamás 2020-09-10 15:30:08
A MÁV-START-nál emelt szintű tisztítás van a nemzetközi járatokon, a budapesti elővárosi és a fővárost érintő távolsági vonatoknál. A Volánbusz pedig a buszokat minden éjjel és napközben is takarítja.

A vasúttársaság és Volánbusz munkatársainak köszönhetően a vasút és az autóbuszközlekedés a tavaszi járványügyi veszélyhelyzet ideje alatt és azóta is folyamatosan üzemel. Mindkét vállalat minden szükséges lépést megtesz a koronavírus terjedésének megelőzése, az utasok és a munkatársaik védelme érdekében. - áll a MÁV közleményében.

Fotó: MÁV

Szeptember 1-jétől fokozott intézkedéseket vezetett be a vasúttársaság, amely alapján a nemzetközi viszonylatokban a határon kívülről érkező vonatok kocsijaiban a vonat végállomásán történt tisztítást követően emeltszintű fertőtlenítést is végeznek fordulónként, illetve naponta egyszer.

Szeptember 8-tól a Budapest elővárosában közlekedő valamennyi és a fővárost érintő szerelvények többségét ismét naponta fertőtlenítik. Ez napi szinten a teljes járműpark közel felének, átlagosan mintegy 600 járműnek a fertőtlenítését jelenti.

A MÁV-START a veszélyhelyzet ideje alatt naponta, annak megszűnését követően, június 19-től hetente végezte el a járműpark emeltszintű (permetezés és padlófelmosás) fertőtlenítését. Szeptember 7-ig ilyen fertőtlenítést összesen 128 ezer esetben, meleg ködös fertőtlenítést pedig több mint 4000 esetben végeztek. Ezeken felül június 18-ig összesen 400 járműnél ózonos fertőtlenítés is történt. A járművek szappanadagolóit pedig február végétől fertőtlenítő hatású folyékony szappannal töltik fel.

Fotó: MÁV

Az utasforgalmi területekre korábban kihelyezett fertőtlenítő adagolók továbbra is az utasok rendelkezésére állnak, ezeket rendszeresen utántöltik kézfertőtlenítővel. Ezeken túl hamarosan több mint 100 új, érintésmentesen működő kézfertőtlenítő oszlopot helyez ki a MÁV a nagy forgalmú vasútállomások, elővárosi megállóhelyek utasok által használt területeire.

A Volánbusz a járványügyi készültség ideje alatt is fokozottan takarítja az autóbusz-állomásokat és az autóbuszokat, vírusölő szerrel mossa le a kapaszkodókat, kézfertőtlenítő szert biztosít az utasokkal közvetlen kapcsolatban álló munkavállalói számára, helyez ki a munkahelyi mosdókba és tisztálkodóhelyiségekbe.

A társaság az autóbuszokat minden éjjel és napközben is takarítja. Az éjszakai nagyobb fertőtlenítés a padló fertőtlenítőszeres felmosását, a kapaszkodók vírusölő hatású felületfertőtlenítő szerrel való áttörlését tartalmazza. A napközbeni takarítás keretében a kapaszkodók, fogantyúk többszöri fertőtlenítése történik meg az autóbusz-állomásokon. A feladatok végzéséhez csaknem 132 ezer liter felületfertőtlenítő szert használtak el eddig a Volánbusz munkatársai.

A vállalat az autóbusz-állomások és a járművek fokozott takarítása mellett ózonos fertőtlenítéssel bővítette eszköztárát a fertőzés terjedése elleni védekezéshez. A júniusban beszerzett 58 ózongenerátor az ország csaknem teljes területén gondoskodik a Volánbusz mintegy 6500 darabos járműállományának rendszeres fertőtlenítéséről. - zárul a közlemény.

Szólj hozzá!

Elfogták a győri férfit, aki Kálmán Olgát zaklatta

Az 53 éves V.Gábort győri otthonában kapták el, miután édesanyja Facebook-profiljáról írt fenyegető üzeneteket a politikusnak.

A lebukás után elkobozták a sümegi fideszes polgármester élettársának hamis érettségijét

Fellebbezésnek nincs helye, de kérhetnek tárgyalást az érintettek.

Trump még mindig nem térhet vissza a Facebookra

A volt amerikai elnök közben el is indította saját kommunikációs platformját.

Rendesen hazavágta a főváros vasúti közlekedését a vihar

Felsővezeték-szakadás miatt több helyen is leállt a vasúti közlekedés.

Kétmilliárdból épít logisztikai raktárat Győrben egy osztrák nagyvállalat

Ezt a Gebrüder Weiss (GW) szállítmányozó és logisztikai cég délkelet-európai régiójának vezetője, Thomas Schauer jelentette be.

Visszavonták a másodfokú riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban erős szél veszélye miatt kiadott másodfokú riasztást, így Magyarország területén jelenleg nincs érvényben narancssárga riasztás.

Az FTC nyerte a Győri Audi ETO KC elleni zöld-fehér rangadót

Ez a kilenc gólos vereség a győri csapat bajnoki címébe is kerülhet.

Ősszel lesz az Ünnepi Könyvhét

A járványhelyzet miatt szeptember elejére tolják a könyvvásárt.

Vádemelést javasol a rendőrség Gődény Györggyel szemben

Ha minden igaz, rémhírterjesztésért felelhet.

Kiderült, miért halt meg Fülöp herceg

Sokan azt hitték, hogy az a fertőzés végzett vele, ami miatt kórházba is került.

Letartóztatták Fekete Dávidot

Házkutatás után a rendőrség őrizetbe vette az énekest.

Mai jó hír: Máris "felújítják" a hétéves Groupama Arénát

A kormány május 4-én megjelent rendelete szerint nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítottak "egy Budapest közigazgatási területén elhelyezkedő" ingatlant - derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyből.

Egy magyar sofőr a hajnali, pinkafői baleset áldozata

Az autó áttért a szembe sávba, ahol egy kamion pótkocsijával ütközött.

Mától a Szputnyik vakcinára is lehet időpontot foglalni

Müller Cecília jelentette be az operatív törzs tájékoztatóján.

A jelenlegi Alaptörvényről is kérdezték a diákokat a történelemérettségiben

Athéni demokrácia, középkori építészet és Mátyás uralkodása bukkant fel a középszintű történelemérettségi első, rövid feladatokból álló részében. Az egyik feladat teljes egészében a jelenlegi Alaptörvényről szól.

Pénteken nyitja a kapuit a szombathelyi Weöres Sándor Színház

Ide is csak védettségi igazolvánnyal lehet majd bemenni.

van még itt cikk a témában:

Több vonat jár majd a Balatonra

Indul az előszezoni menetrend a MÁV-nál.

Hétfőtől új helyközi járattal közlekedhetünk Szombathelyen

Az Ady tér és a Petőfi telep között fog járni a busz.