Illusztráció. Fotó: pixabay.com

Feszítővassal felfegyverkezve, egy társasház lakóit fenyegetve akart bontott fém ablakkereteket megszerezni egy Vas megyei férfi

ugytudjuk.hu
2019. augusztus 23. péntek, 11:40
Most vádat emeltek ellene, és még a feszítővasat is elkobozták tőle.

A Sárvári Járási Ügyészség lopás kísérlete és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki engedély nélkül akarta megszerezni a bontott fém ablakkereteket 2018 októberében egy Sárvár közeli településen.

 

A vádirat szerint a vádlott a településen autózott, amikor észrevette, hogy nyílászáró csere miatt kibontott fém ablakkereteket helyeztek el egy társasház előtt az utcán. A vádlott elhatározta, hogy úgy jut pénzhez, hogy leadja az ablakkereteket a hulladékátvevő telepen, ezért megkereste a társasház közös képviselőjét és engedélyt kért a keretek elszállítására.

 

A közös képviselő azonban nem adta oda a 12 darab, 72.000 forint értékű keretet  a vádlottnak. A vádlott ennek ellenére elkezdte kitörni az üveget a keretekből egy feszítővassal, majd egy keretet be is rakott a teherautója rakodóterébe. Ekkor a társasház két lakója tetten érte a vádlottat, és felszólították, hogy hagyja abba.

 

A vádlott dühbe gurult, minősíthetetlen hangnemben ordibálni kezdett a két lakóval, egyiküket megveréssel és megöléssel is fenyegette, miközben kétszer feléjük ütött a feszítővassal, azonban mindkétszer megállította az ütést mielőtt az elérte volna őket, majd többször belerúgott az autójukba. A  lakók ekkor kihívták a rendőrséget. A vádlott, aki időközben az ablakkeretet kivette a járművéből és visszarakta a társasház elé, még a rendőrök kiérkezésekor is ordítozott, és azzal fenyegette az egyik lakót, hogy szétveri a fejét. A járőrök akadályozták meg, hogy a vádlott nekimenjen a lakónak.

 

A Sárvári Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, valamint a feszítővas elkobzására tett indítványt.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás