Fotó: szherdeszet.hu

Felháborodás, petíció, tüntetés - Összefogtak az emberek a vasvári Parkerdő fáinak megmentéséért

VPP
2019. március 19. kedd, 17:13
Hála nekik, most felcsillant a remény és valami elindult az üggyel kapcsolatban.

Nemrég adtunk hírt róla, hogy nagyszabású koncerteket fognak szervezni a vasvári Parkerdőbe és a helyszín kibővítése miatt teljesen egészséges fákat akar kivágatni a szervező, nehogy véletlenül is takarja a látványt az a néhány fa.


Az erdőben egy nagyjából 500-600 főt befogadó nézőteret alakítanának ki, az ott lévő, úgynevezett szentkúti szabadtéri színpadon pedig már április végén koncerteket adnának.  A Vasári Újságban akkor meg is jelent egy cikk, miszerint a fakivágásnak már zöld utat adott a város vezetősége.


Cikkünk megjelenése után azonban új fejlemények következtek. A helyiek a hír hallatán felháborodtak és aláírásgyűjtésbe kezdtek a Szentkúti Parkerdő és a mákfai tőzikés erdő környezeti értékeinek védelmének érdekében. Ezt a petíciót bárki aláírhatja, aki nem ért egyet az egészséges fák kivágásával. 


Valószínűleg ennek hatására Tóth Balázs polgármester a Vasvár Város Facebook-oldalán jelentette be, hogy március 20-án, szerdán délután lakossági fórumot fog tartani a fakivágással kapcsolatban a Szentkúti színpadnál. Ezenkívül olvasónktól azt az információt kaptuk, hogy az egyik helyi képviselő megígérte, hogy intézkedni fog az ügy érdekében.


Tegnap ráadásul helyi természetvédők spontán, zenés tüntetést is tartottak a Parkerdő fáinak megmentéséért, amelyről videó is készült.

 

Vasvári Krónika

Mi szeretjük a fákat! Ma énekeltünk nekik :)Őszintén reméljük, hogy sikerül elérni a célt és végül nem vágják ki a gyönyörű tölgyeket néhány buli miatt, hisz ez az erdő Natura 2000-es besorolást kapott, tehát védett terület, ami több veszélyeztetett fajnak is otthon ad. Többek közt olyan madaraknak, amelyek nemsokára megkezdik a költési időszakukat. Meg amúgy is, abba kell hagyni a fák felesleges kivágását, hisz a természet és az élhető környezet az egyik legnagyobb örökség, amit gyermekeinknek adhatunk.


A további fejleményekkel még jelentkezünk.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás