Felfüggesztett börtönbüntetés mellett a jogsiját is elvehetik a Zanati úti ámokfutónak

Vágvölgyi Bálint 2019-03-13 14:20:00
Még tavaly történt az eset, most vádat emeltek a fiatal férfi ellen.

Tavaly szeptember elején írtunk először arról az ámokfutóról, akit a szombathelyi Zanati úton száguldozás közben még videóra is vettek.

Ezer jó módja van annak, hogy egy igazi barom legyél. Ennek a szombathelyi sofőrnek a videója egy példa a rosszak közül

ugytudjuk.hu "Forma-1, gyerekek! Én annak születtem! Ha meghalok, akkor meghalok!" "LASSÍTS!" A Jobbik Szombathelyi Ifjúsági Tagozata tette közzé ma azt a videót, amin egy felelőtlen fiatal fiú száguldozik a forgalmas Zanati úton. A videóban az is jól látszik, hogy egy hirtelen fékezés után a kocsi átkerül a négysávos út szembejövő sávjába, hirtelen irányváltoztatásra kényszerítve az érkező teljesen vétlen másik autót.


A Facebookra felkerült videófelvétel alapján indított nyomozást, közúti veszélyeztetés gyanújával a szombathelyi rendőrkapitányság.

Nyomozást indít a rendőrség a szombathelyi Zanati úti ámokfutó Facebook-videója miatt

Farkas Bazsi Tegnap írtunk arról az ámokfutóról, akit a szombathelyi Zanati úton száguldozás közben még videóra is vettek. A Facebookra felkerült videofelvétel alapján indított nyomozást, közúti veszélyeztetés gyanújával a szombathelyi rendőrkapitányság hétfőn - erősítette meg az MTI-nek Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az elmúlt hetekben, napokban több fiatal is életét vesztette megyénk útjain.


A felvételen - amely az elkövető autójából készült - látható, ahogy az autós az egyik legforgalmasabb négysávos úton nagy sebességgel haladva járművével átlépi a záróvonalat; csikorgó gumikkal áttér a menetirány szerinti bal oldalra, csaknem ütközik a szemben szabályosan közlekedőkkel, majd visszatérve hatalmasat fékezve kerüli el, hogy nekihajtson az előtte haladónak.

A Szombathelyi Járási Ügyészség most közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a fiatal férfi ellen.

A vádirat szerint a vádlott a belső forgalmi sávban közlekedett a Zanati úton, amikor szándékosan szabálytalan és veszélyes előzési manőverekbe kezdett. A vádlott először áttért a belső sávból a külső sávba, hogy szabálytalanul, jobbról előzze meg az  előtte  haladót. Ezt követően a vádlott egy, a külső sávban közlekedő autó előzését határozta el, ezért visszatért a belső sávba, azonban ott forgalmi okokból állt egy autó, ami miatt a vádlott az előzést nem tudta befejezni és vészfékezésre kényszerült.

A vészfékezés miatt a vádlott autója átcsúszott a két forgalmi irányt elválasztó záróvonalon a szemközti  sávba, ahol éppen ekkor érkezett egy személygépkocsi, amelynek vezetője csak hirtelen és azonnali jobbra kormányzással tudta elkerülni az ütközést.

A  Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés mellett pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozta a vádlottal szemben.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.