HIRDETÉS

Felfüggesztett börtönbüntetés mellett a jogsiját is elvehetik a Zanati úti ámokfutónak

Vágvölgyi Bálint
2019. március 13. szerda, 14:20
Még tavaly történt az eset, most vádat emeltek a fiatal férfi ellen.

Tavaly szeptember elején írtunk először arról az ámokfutóról, akit a szombathelyi Zanati úton száguldozás közben még videóra is vettek.

 

Ezer jó módja van annak, hogy egy igazi barom legyél. Ennek a szombathelyi sofőrnek a videója egy példa a rosszak közül

ugytudjuk.hu "Forma-1, gyerekek! Én annak születtem! Ha meghalok, akkor meghalok!" "LASSÍTS!" A Jobbik Szombathelyi Ifjúsági Tagozata tette közzé ma azt a videót, amin egy felelőtlen fiatal fiú száguldozik a forgalmas Zanati úton. A videóban az is jól látszik, hogy egy hirtelen fékezés után a kocsi átkerül a négysávos út szembejövő sávjába, hirtelen irányváltoztatásra kényszerítve az érkező teljesen vétlen másik autót.


A Facebookra felkerült videófelvétel alapján indított nyomozást, közúti veszélyeztetés gyanújával a szombathelyi rendőrkapitányság.

 

Nyomozást indít a rendőrség a szombathelyi Zanati úti ámokfutó Facebook-videója miatt

Farkas Bazsi Tegnap írtunk arról az ámokfutóról, akit a szombathelyi Zanati úton száguldozás közben még videóra is vettek. A Facebookra felkerült videofelvétel alapján indított nyomozást, közúti veszélyeztetés gyanújával a szombathelyi rendőrkapitányság hétfőn - erősítette meg az MTI-nek Leibinger Eszter, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Az elmúlt hetekben, napokban több fiatal is életét vesztette megyénk útjain.


A felvételen - amely az elkövető autójából készült - látható, ahogy az autós az egyik legforgalmasabb négysávos úton nagy sebességgel haladva járművével átlépi a záróvonalat; csikorgó gumikkal áttér a menetirány szerinti bal oldalra, csaknem ütközik a szemben szabályosan közlekedőkkel, majd visszatérve hatalmasat fékezve kerüli el, hogy nekihajtson az előtte haladónak.

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség most közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat a fiatal férfi ellen.

 

A vádirat szerint a vádlott a belső forgalmi sávban közlekedett a Zanati úton, amikor szándékosan szabálytalan és veszélyes előzési manőverekbe kezdett. A vádlott először áttért a belső sávból a külső sávba, hogy szabálytalanul, jobbról előzze meg az  előtte  haladót. Ezt követően a vádlott egy, a külső sávban közlekedő autó előzését határozta el, ezért visszatért a belső sávba, azonban ott forgalmi okokból állt egy autó, ami miatt a vádlott az előzést nem tudta befejezni és vészfékezésre kényszerült.

 

A vészfékezés miatt a vádlott autója átcsúszott a két forgalmi irányt elválasztó záróvonalon a szemközti  sávba, ahol éppen ekkor érkezett egy személygépkocsi, amelynek vezetője csak hirtelen és azonnali jobbra kormányzással tudta elkerülni az ütközést.

 

A  Szombathelyi Járási Ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés mellett pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását is indítványozta a vádlottal szemben.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás