Fotó: Farkas Bazsi

Fél óra parkolásért egy órát adna a Pro Savaria

Farkas Bazsi
2019. október 8. kedd, 16:33
Nem túlzott ígéret és könnyen végrehajtható - mondták ma a párt képviselőjelöltjei.

Több olyan elem is van a Pro Savaria és az általuk támogatott Koczka Tibor programjában, ami fedi egymást, az egyik a parkolás emberibbé tétele - kezdte mai sajtótájékoztatóját Molnár Miklós a párt listavezetője.


A szintén jelen lévő Balassa Péter dolgozta annak a rendszernek az alapötletét, amit ma ismertetett a két képviselőjelölt.

 

Fél óra parkolásért egy óra járna a fizető parkolókban.

 

Balassa Péter azzal folytatta, hogy a mostani fideszes városvezetés 2010 óta ígért a közlekedési és parkolási koncepcióval kapcsolatban fűt, fát, de a lakosságot csak bokornak nézte. Ez egy nagyon elhanyagolt területe a városnak, sokat kell majd vele foglalkozni, de első körben egy könnyen kivitelezhető és észszerű váltásról kell gondoskodni, ez pedig a fél óráért egy órás parkolás - mondta a képviselőjelölt.

 

Aki azt is mondta, hogy ez egy azonnal bevezethető rendszer, hiszen a központi rendszerben kell megváltoztatni a gépek paraméterét. A költségvetés pedig lazán elbír ennyi kiesést. 

 

Molnár Miklós elmondta, hogy a rendszámos parkolójegy-kiadó automaták biztosítanák, hogy egy autós naponta csak egyszer veszi igénybe ezt a kedvezményt. Ez lenne ugyanis a rendszer egyik alapfeltétele. 

 

Az Éljen Szombathely! Egyesület programja is tartalmaz hasonló elemet. Ők abban gondolkodnak, hogy az első két órát tennék ingyenessé a fizetőparkolókban.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás