Fotó: police.hu

Fekete péntek Győr-Moson-Sopron megyében

Farkas Bazsi
2019. december 14. szombat, 10:37
Négy gyalogost ütöttek el zebrán az elmúlt 24 óra alatt. Mindannyian megsérültek a balesetekben.

Sopronban két gyalogosgázolás történt 2019. december 13-án. Elsőként a Kossuth utcában lévő kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve nem adott elsőbbséget 16 óra 25 perckor egy arra közlekedő Citroen típusú gépkocsi 75 éves helybéli vezetője egy járókelőnek. A sofőr megállt ugyan a zebra előtt, majd egy neki jobb oldalról érkező gyalogost átengedett, ezután azonban úgy indult el autójával, hogy nem figyelt a neki balról érkező másik gyalogosra, akit így elütött. Alig egy óra múlva, a Lackner Kristóf utca 27. szám előtti gyalogátkelőhelyen – szintén az autós menetirányát tekintve balról érkező – nőt ütött el egy 26 éves helybéli sofőr. A balesetekben mindkét járókelő megsérült, őket a mentők kórházba vitték. Az esetek körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

 

Ugyanazon a napon 17 óra 48 perckor, Győrben, a Hédervári úton egy Ford Mondeo gépkocsival közlekedő 38 éves győri járművezető - a felfestett gyalogátkelőhelynél - figyelmetlenül kanyarodott, ezért a zebrán neki balról, szabályosan közlekedő gyalogos férfi lábának ütközött a kocsijával. A férfi ebben az esetben is megsérült.

 

Később - az esti órákban - a 83-as számú főút 71. kilométerszelvényében történt baleset. A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy egy 42 éves győrújbaráti férfi közlekedett Volkswagen típusú gépkocsijával Tét irányából Győr felé, amikor a kijelölt gyalogos-átkelőhelyhez érve,  a járműve sebességét nem a megfelelő módon választotta meg, így az autója elejével elütötte a zebrán áthaladó nőt. A baleset során a gyalogos megsérült, őt a mentők kórházba vitték- tudósított a police.hu.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás