Fotó: Abcúg

Én vagyok az, aki eldönti, mikor van vége az életednek

Lestyánszky Ádám, Pivarnyik Balázs / Abcúg
2019. szeptember 13. péntek, 14:03
Bárki válhat párkapcsolati erőszak áldozatává, egyetlen feltétel, hogy párkapcsolatot létesítsen egy bántalmazó személlyel – mondja Spronz Júlia, a nők elleni erőszak áldozatainak jogi és pszichológiai segítséget nyújtó Patent Egyesület ügyvédje.

Júlia szerint a gyilkosság mozgatórugója pontosan ugyanaz, mint például a pénzügyi kontrollé vagy a szavak szintjén megvalósuló erőszaké: a bántalmazó meggyőződése, hogy kontrollálhatja a partnere, a gyereke életét, annak minden mozzanatát. A szakember szerint nemcsak a rendőrség, hanem minden, a családon belüli erőszakkal kapcsolatba kerülő állami intézmény rosszul végzi a dolgát. Nem véletlen, hogy nagyon sok nő úgy van vele, inkább nem kér segítséget, mert a végén még ő issza meg a levét.

 

Én vagyok az, aki eldönti, mikor van vége az életednek

Bárki válhat párkapcsolati erőszak áldozatává, egyetlen feltétel, hogy párkapcsolatot létesítsen egy bántalmazó személlyel - mondja Spronz Júlia, a nők elleni erőszak áldozatainak jogi és pszichológiai segítséget nyújtó Patent Egyesület ügyvédje. Szerinte a gyilkosság mozgatórugója pontosan ugyanaz, mint például a pénzügyi kontrollé vagy a szavak szintjén megvalósuló erőszaké: a bántalmazó meggyőződése, hogy kontrollálhatja a partnere, a gyereke életét, annak minden mozzanatát.

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás