Elrontották a kivitelezők a Jókai utcát Győrben, a javítás miatt lezárják az utcát

Pintér Bence 2020-12-01 10:00:04
Dézsi polgármester nem fizet, amíg a hibát ki nem javítják.

Úgy néz ki, nem megy mostanában Győrben az útfelújítás hiba nélkül: legutóbb a Szent Imre utat rontotta el a Strabag, de a polgármester kikötötte, hogy csak akkor fizet a város, ha rendesen megcsinálják mihamarabb. Most úgy tűnik, hogy ugyanez a helyzet a Jókai utcával a belvárosban:

a közműrekonstrukcióval együtt 387 millióból, szintén a Strabag által elkészített beruházást hibásan adták át, ezért december elején pár napig ismét lezárásokra lesz szükség a Jókai és Bajcsy-Zsilinszky utcákban.

„Elnézést kérek a lakosságtól, hogy ismét feltúrjuk a Jókai utcát, de a trehány munkát soha nem fogom elfogadni, akkor sem, ha arra hivatkoznak, hogy mindig át szokták venni, amit csinálnak. Hát, ezentúl ez nem így lesz! A műszaki ellenőrzésre különös figyelmet fogunk fordítani, Mekk Eleknek nincs helye Győrben!” – írta Dézsi Csaba András polgármester Facebookon. A problémára mostanában hívhatták fel a figyelmét, mert az út átadásakor még lelkes videót posztolt a helyszínről. Akkor azt mondta, hogy az út „kiváló minőségben” újult meg – aztán kiderült, hogy egyes helyeken az út olyan, mint a hullámvasút.

Itt pedig a városháza hivatalos közleménye a részletekkel:

„Garanciális javítási munkák miatt 2020.12.01. (kedd) és 2020 12.05. (szombat) között a Jókai utcában és a Bajcsy-Zs. úton ideiglenes forgalmi rend változások kerülnek bevezetésre.

2020.12.01. (kedd) 07.00 órától 2020.12.05. (szombat) 07.00 óráig lezárásra kerül a Jókai utca Bajcsy-Zs. út csomópont a Bajcsy-Zs. út felől. A lezárás miatt a Bajcsy-Zs. út a Jókai utca csomópontnál nem lesz átjárható, ezért a Bajcsy-Zs. út Aradi vértanúk útja felőli útszakasza, valamint a Munkácsy Mihály út körforgalom felőli útszakasza zsákutcaként fog funkcionálni. Az Aradi vértanúk útjának a Virágpiac felőli lezárt útszakasza a kivitelezési munkák elvégzésének idejére ideiglenesen megnyitásra kerül.

2020.12.04. (péntek) 07.00 órától 2020.12.05. (szombat) 07.00 óráig lezárásra kerül a Jókai utca Bajcsy-Zs. út csomópont a Jókai utca felől is. A lezárás miatt a Jókai utca a Bajcsy-Zs. úti csomópontnál nem lesz átjárható, ezért a Jókai utca Zechmeister út felőli útszakasza, valamint az Árpád út felőli útszakasza zsákutcaként fog funkcionálni. A Jókai utcai parkolóház az Árpád utca felől lesz ideiglenesen megközelíthető. A Jókai utca lezárásának idején az érintett autóbuszjáratok terelőútvonalon, a Munkácsy Mihály utcán keresztül közlekednek. A terelés miatt megállóhely nem marad ki, az érintett járatok ideiglenesen megállnak a Munkácsy Mihály utcában. 

A kivitelezési munkák alatt a zsákutcásított útszakaszokon a parkolás korlátozottan fog működni. Az ideiglenes forgalmi rend miatt, kérünk minden közlekedőt, hogy körültekintően közlekedjen!”

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.