Előnyben a Falco a Bajnokok Ligája második selejtező körében

ugytudjuk.hu 2019-09-26 19:50:00
Szoros lett a vége.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – BK Ventspils 75–69 (16–15, 23–15, 18–15, 18–24)
Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés
Szombathely, Aréna Savaria, 2300 néző
V.: Gliszics (szerb), Sahin (olasz), Hrusa (cseh)

Falco: Váradi 1, Perl 22/3, Filipovity 1, Washington 3/3, Reddic 17. Csere: Lake 4, Benke 10/6, Hooker 13, Krivacsevics 4.

Ventspils: Washpun 21/3, Vitols 4, Luther 8/6, Cavars 4, Berzins 2. Csere: Gulbis 13/3, Kaufmanis 7/3, Jaunzems 4, Kilps –, Tate 2, Zakis 4.

Ezúttal is készült a Falco-tábor, a kezdés előtt sárga-fekete kartonlapokat és sárga lufikat emeltek a magasba a szurkolók, majd elénekelték a himnuszt.

Reddic sikeres büntetőivel indult a meccs, az amerikai center szerezte a Falco első hét pontját (4. perc: 7-4). Elkezdett kapkodni a hazai együttes, alig egy perc alatt fordítottak is a vendégek (7-11). Fej-fej mellett haladtak a felek. Nem volt magas a színvonal, mindkét csapat ritmustalanul támadott. A kosárszegény első negyed után 16-15 volt az állás.

Gulbis hármasával folytatódott a játék, majd két büntetőt is értékesített a vendégek tizenhármasa. Elég volt három szombathelyi lerohanás, és a tizenharmadik percben, 22-20-nál Arturs Visockis-Rubenis magához hívta csapatát. Fordult a kocka, 22-26-nál Gasper Okorn is felmutatta a T-betűt. Mindkét csapatnak gondjai voltak a kettő-kettő védésekkel, nem volt jó a meccs, izgalmas annál inkább. Perl cipelte vállán a vasiakat, akiknek a félidő végére sikerült is meglépniük, 39-30-cal fordultunk.

Egy büntető itt, egy ott, majd Benke sarok-triplájával perc után kétszámjegyűre duzzadt a különbség. Villámrajtot vett a Falco, 8-2-es szériát követően, két perc után, 47-32-nél időt kért a Ventspils. Nem tudták növelni előnyüket Váradiék, sőt megint jött egy hullámvölgy, és visszajöttek tízen belülre a baltiak (53-45). Sikerült újítania a magyar bajnoknak, a harmadik negyed Benke hármasával ért véget (57-45).

Megint Gulbis köszönt be először, ez most „csak” kettőt ért, viszont utána helyére küldött négy büntetőt. Folyamatosan rossz vállalásokba kényszerítették a Falcót a lettek, egy perc után már 57-51 volt az állás. Perl fantasztikusan játszott, huszadik pontja után – amely egy tripla volt – időt kértek a kék mezesek, mert visszaállt a közte tíz. Két perc volt hátra, amikor hatra olvadt a különbség, a játékvezetők pedig hosszas tanakodás után – jogosan – sportszerűtlen faultot fújtak Filipovityra. A két büntető bement, majd a kontrából Reddicet taglózták le a palánk alatt, a hazai közönség sportszerűtlen faultért kiáltott, de ezúttal az elmaradt. Az amerikai center nem rontott, másfél perccel a vége előtt Okorn magához hívta csapatát (71-65). Perl dobhatott kettőt, hibátlanul. Washpun távoli kísérlete lejött, Hooker viszont eredményesen ziccerezett. 75-65-ről indult az utolsó 50 másodperc. Kaufmanisről megfeledkezett a Falco, tisztán szerzett könnyű kosarat, majd Perl eladta, Reddic viszont egy nagyot sapkázott. 19.2 másodperccel a vége előtt a Ventspilsnél maradt a labda. Az extrán teljesítő Washpun bedobta, 75-69, 1.5 másodperce maradt Okornnak, hogy az utolsó időkérése alatt kitaláljon valamit. Hookerre jött ki a hármas, de próbálkozása rövidnek bizonyult.

Második hazai BL-meccsét is megnyerte a Falco, ám nagy kérdés, hogy mire lesz elég a hat pont a vasárnapi visszavágóra.

(via BB1)

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.