Eloltották a szombathelyi szeméttelepi tüzet

Farkas Bazsi 2020-04-17 20:19:00
Ma fél nyolckor levonultak a tűzoltók.

Péntek estére az izzást, parázslást is megszüntették a tűzoltók a szombathelyi Körmendi út közelében lévő hulladéktelepen, ahol szerdán este kapott lángra a növényi hulladék, körülbelül három hektáron. A helyszínre kilencven hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltó érkezett, csaknem harminc gépjárművel. Több irányból, nyolc vízsugárral oltották a tüzet, illetve védték a szomszédos területeket.

 

Drónvideó: Hatalmas lángokkal ég Szombathelyen a régi szeméttelep!

A szombathelyi, a sárvári, a körmendi, a kapuvári, a zalaegerszegi, a soproni, a csepregi, a táplánszentkereszti, a horvátzsidányi és a vépi tűzoltók körülhatárolták a lángokat. Akár reggelig is eltarhat a teljes oltás. Hivatalos információink szerint a Katasztrófavédelem Mobil Laborja folyamatosan méréseket végez a füst miatt, a területet körbejárva.

 

Az utómunkálatokat munkagépekkel is segítették, így az egységek könnyebben hozzáfértek a még izzó, parázsló részekhez. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi mobil laborja folyamatosan méréseket végzett a helyszínen és a városban, de nem mutatott ki az egészségre ártalmas károsanyag-koncentrációt a levegőben. Az eset során senki nem sérült meg.

Címlapfotó: Savaria Fórum

Szólj hozzá!

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.