Elkészül-e valaha a bácsai bicikliút? – Befejezetlen Győr #2

Pintér Bence 2022-09-06 10:05:00
Most elkezdtek építeni egy rövid szakaszt Kisbajcs felé, de nem fog elérni Kisbajcsig.

A Befejezetlen Győrrel a TikTokon mutatunk meg félbehagyott, elfeledett győri projekteket, épületeket, utakat és ötleteket. Kövess be minket!

Régóta tervezik, 2017-ben már volt rá pályázat, többször áttervezték, és még 2020-ban is kikerült a bicikliút-fejlesztési csomagból: a bácsai bicikliút talán az egyik legrégebbi kerékpáros hiányossága a városnak. Miközben Bácsa és az Ergényi lakótelep, illetve kicsit messzebb tekintve akár Kisbajcs és Vámosszabadi felől kézenfekvő lehetne kerékpárral járni a városba, egyelőre még mindig a Bácsai úton, vagy  a kisbácsai utcákban kell bóklásznia annak, aki így tenne.

Pedig annyira nincs területi akadálya a bicikliútnak itt, hogy már az út mindkét oldalára megtervezték egyszer-egyszer. Csak közben elfogyott a pénz. Legújabb videónkban ezt mutatjuk be a TikTokon:

@befejezetlengyor Győr-Bácsa évek óta vár egy bicikliútra. Most elkezdtek építeni... valamit.#győr #győripolgármester #kerekpar #gyor #kerékpár #bicikli #bicikliút #bácsa #befejezetlengyőr #urbanisztika ♬ eredeti hang - Befejezetlen Győr

Van valami fejlemény azért: a tervezett kerékpárút legutolsó szakaszát, ami Kisbajcs felé, a „Győr vége”-táblánál kezdődik, és a szemétégetőhöz és szennyvíztelephez vezető útba torkolli majdk, most megépítik, hogy legalább valami elkészüljön. Innen aztán lehet menni egy kicsit kalandos úton a Klatsmányi hídon Győrszentiván és az Ipari Park felé, vagy a 813-as út alatt vágott átjárón Kisbajcs felé – egy darabig, mert az út itt is elfogy egy ponton, és lehet visszamenni az országútra.

Jelen tervek szerint tehát Kisbácsán a legelő felőli oldalon megy majd a bicikli út a gátig, ahol át kell vezetni a túloldalra: itt ha minden igaz akkor egy lámpás átkelőhely lesz, ami a buszmegállót is kiszolgálja majd. Ezen a fapados térképen jeleztük pirossal, hogy mi hiányzik, és sárgával, hogy mi épül.

Annyi kiegészítés hozzá, hogy Bácsa belső részén, az István király úton biztos nem lesz hely külön kerékpárút kiépítésének, itt tehát vagy más utcákon kell mennie az útnak, vagy csak kerékpáros nyom lesz felfestve.

Iratkozz fel te is a Győr filter nélkül hírlevélre! A Befejezetlen Győr korábbi részeit itt lehet elolvasni, TikTok-oldala pedig itt található.

Szólj hozzá!

Kifütyülték Dézsi Csaba Andrást Győrszentivánon

Fél percre ment fel a színpadra a fideszes polgármester, nem fogadták szívesen.

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.