Fotó: Vágvölgyi Bálint

Életét kockáztatta hőstettével a Vas megyei rendőr a múlt heti autótűznél

Vágvölgyi Bálint
2019. július 8. hétfő, 19:01
Pintér Endre elismerést kapott hőstettéért.

Egy szolgálaton kívüli rendőr, Pintér Endre c. r. főtörzszászlós, a Vas Megyei Rendőr-Főkapitányság Közrendvédelmi és Határrendészeti Osztálya Vasúti Alosztályának munkatársa július 3-án a Dr. Pető Ernő utcában autózott, amikor észrevette, hogy az út mellett lévő parkolóban több autó ég, füstöl.

 

Azonnal értesítette a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Fő- és Műveletirányítási Ügyeletét. Ezután járókelők segítségével kitoltak a parkolóból egy gépjárművet, ezzel megakadályozva a tűz továbbterjedését, majd megkezdték a tűz oltását, amíg a tűzoltók a helyszínre érkeztek.

 

Pintér Endre

 

Pintér Endre kiemelkedő és példaértékű tevékenysége, szolgálaton kívül tanúsított, hivatástudatát bizonyító magatartása elismeréseként dr. Tiborcz János r. dandártábornok, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elismerésben részesítette, amelyet a mai napon ünnepélyes keretek között vehetett át Dedics Zoltán r. ezredestől, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti főkapitány-helyettesétől - olvasható a rendőrség honlapján.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás