Fotó: György István Péter

Az Éljen Szombathely! 35 plakátját rongálták meg egyetlen éjszaka alatt

ugytudjuk.hu
2019. október 4. péntek, 16:35
Kámon és Herény környékén valaki nagyon nem bír magával.

György István Péter, az Éljen Szombathely! képviselőjelöltje közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amit változtatás nélkül közlünk.

 

Szombathely polgárai békére, nyugalomra vágynak

 

2019.09.23-án „Úgy tűnik, mindent felülír a 2019-es önkormányzati választás kampánya Szombathelyen” címmel közzétett közleményben visszautasítottam a történelem legsötétebb korszakát idéző, a nácizmusra utaló, horogkeresztes jelképpel ellátott plakátrongálást. Kiderült, hogy a demokrácia elleni nyílt erőszak folytatódik Szombathelyen. Ismét újabb plakátrongálások történtek.   Egyetlen éjszaka alatt Szombathely 1. választókerületében az „Éljen Szombathely!” polgármester- és képviselőjelöltjének 35 plakátját rongálta meg az ismeretlen elkövető (Béke tér, a Szent Imre herceg, Tulipán, Várkonyi, Németh László és Öntő utca).

 

A stílusjegyek alapján - amik ismétlődő és eléggé primitív, meglehetősen gyerekes vonásokat tükröznek - egyértelműen megállapítható, hogy nem magányos plakátrongálóról szól a történet. Ami különösen árulkodó jel, hogy Szombathely 1. választókerületében induló jelölttársam plakátjait is hasonló módon megrongálták. Ráadásul az egyik párt ma már nem használt logójával ragasztották felül az őt indító szervezet nevét plakátjain. E jelek egyértelmű politikai üzenetek. Célja az ellenfél megalázása, lejáratása.  Az 1. választókerületben egyetlen párt polgármester- és képviselőjelöltjének viszont szinte teljesen sértetlenek a plakátjai. A politikai haszonszerzés tisztességtelen módját mélyen elítélem. A szombathelyi polgárok többségének elege van az utcai cirkuszból, visszautasítanak minden olyan cselekedetet, ami a nyílt és gátlástalan erőszakra buzdít.

 

Mindannyian egy nyugodt és békés városban szeretnénk élni! Éljen Szombathely!

 

Szombathely, 2019.10.03.
György István Péter
Éljen Szombathely!
1.vk. képviselőjelölt

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás