Egy üveg piáért szökött meg a karanténból egy új-zélandi férfi

Fehér Buda 2020-07-11 09:43:00
Eddig bírta, és nem tovább.

Megszökött a karanténból egy, az ötvenes éveiben járó férfi Új-Zélandon, csak azért, hogy egy kis alkoholhoz jusson. Az országba visszalépő embereknek két hétre karanténba kell vonulniul, hogy csökkentsék a koronavírus újbóli behordozásának lehetőségét. A férfi viszont nem bírta kivárni a szükséges időt,

helyette inkább átvágott egy kerítést, majd azon keresztül megszökött, hogy alkoholhoz jusson.

A karanténban lébő embereket egyébként hotelszobákban helyezik el, de nem ez az első eset, hogy valaki nem bírta a bezártságot. Szerdán egy harminc év körüli férfi szükütt meg Aucklandben egy hotelből, hogy bevásároljon egy szupermarketben, nála később kimutatták a vírus jelenlétét. Előtte pedig egy nő átugrott egy bokorkerítésen, hogy a szabadba jusson, de végül nem talált vissza a hotelhez, így a rendőrség segítségét kellett kérnie, hogy visszavigyék. 

Az ötvenes éveiben járó férfivel nem bánnak kesztyűs kézzel, a karanténból való meglépéséért bíróság elé kell majd állnia. Közben bezárták azt az italboltot, ahol bevásárolt a férfi, addig nem is nyithatják ki az épületet, amíg a szakértők nem fertőtlenítik a bolt belterét. 

A férfin eddig két tesztet végeztek el, mindkettő negatív lett, szóval kicsi annak az esélye, hogy miatta jelenljen meg Új-Zélandon újból a vírus. Ennek ellenére a rendőrség a térfigyelő kamerák segítségével nyomon tudta követni, hogy a férfi merre járt, így tudják ellenőrizni, hogy a szökevény kivel került kapcsolatba. 

A koronavírus 70 napja jelent meg Új-Zélandon, a helyi hatóságok igen gyorsan léptek a vírus megjelenésekor, így mára szinte az egyetlen olyan ország, ahol mondhatni teljesen megszűnt a járvány. Jelenleg két betegről tudnak az országban, mindkettejük az aucklandi hotelhez hasonló helyszínen vannak karanténban. Az országban összesen 1192-en betegedtek meg eddig a vírus miatt.

Forrás: The Guardian

Szólj hozzá!

Újra lesz Schumacher a Forma-1-ben

A Hass bejelentette a legendás hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick leigazolását.

Az SZKKA edzője elárulta, hogy mire számít az Európa-bajnokságon

Marosán György beszélt Tomasevicsről és Agbabáról és a magyar válogatott esélyeiről is.

Erről szólt a legutóbbi győri COVID-híradó

Dézsi Csaba András vírusműsora az alábbiakról tájékoztatott.

Meghátrál a főváros: Nem kötnek szerződést az offshore hátterű céggel

Karácsony: "Az én csapatomnak csak megvesztegethetetlen, makulátlan emberek lehetnek a tagjai."

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.

Trokán Péter felépült a koronavírusból

Két hétig feküdt kórházban a színész.

Duplájára emelte Győrben az építményadót Dézsi polgármester, de lehet, hogy túl későn

900 forintról 2000 forintra nőtt a négyzetméterenkénti összeg, pont egy nappal azelőtt, hogy a kormány befagyasztotta az önkormányzati adók emelését. Lehet, hogy így sem lesz már érvényes az emelés.

Két és félmillió kilométert balesetmentesen?

Igen, lehetséges. A Volánbusz 1065 autóbusz-vezetőjének többéves, évtizedes munkáját, megbízhatóságát, elhivatottságát és példaértékű teljesítményét ismerte el a közelmúltban a balesetmentes közlekedésért járó jutalommal.

Újból jár a kisfiú, akit tavaly dobtak ki a Tate Modern 10. emeletéről

Ugyan még segítségre van szüksége, de a zuhanás óta már sokat javult az állapota.

A Csepel nyerte a MOL Bubi megújítására kiírt tendert

A Csepel Kerékpárgyártó és Forgalmazó Zrt. nyerte el a Budapesti Közlekedési Központ által a MOL Bubi megújítására kiírt tendert. Sikeres szerződéskötés esetén a fővárosban közlekedők jövő tavasztól használhatják a megújult szolgáltatást - áll a BKK közleményében.

Borongós szerdánk lesz

Emellett meg is fagyunk.

Szombathelyen nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben

A járvány terjedése folyamatos, a tünetes és tünetmentes fertőzöttek száma az ország egész területén jelentős.

Bezárt a hévízi tófürdő

Az országos tisztifőorvos állásfoglalása alapján keddtől bezárt a hévízi tófürdő, a reumakórház betegeit azonban - a medencés kezeléseket kivéve - továbbra is ellátják - tájékoztatta a hévízi önkormányzat kedden.

SZFE: Dokumentumfilm készül az egyetemfoglalásról

Kíváncsian várjuk a végeredményt.

van még itt cikk a témában:

Nagy-Britanniában engedélyezték a Pfizer/BioNTech-vakcina forgalmazását

Az Egyesült Királyság ezzel a világ első olyan országa, amely hatósági jóváhagyást adott egy koronavírus-vakcina alkalmazására.