Egy szőke, bundesliga frizurás, pisztolyos alakért rajong most a világ

Farkas Bazsi 2020-04-21 08:30:00
A Tiger King letarolta a popkultúrát. 

Idén mutatta be a Netflix a Tiger King minisorozatot, amiről elsőre sokan azt hihetnék, hogy nem más, mint egy orlandói állatkert/állatmenhely mindennapjait bemutató reality. De, ahogy azt közhelyesen mondani szokták, az élet a legjobb forgatókönyvíró, és ez a sorozat aztán maximálisan ráerősít erre. Egyszerűen nem akarod elhinni, hogy ez a sok szarság, aminek a fő mozgatórugója az emberi hiúság, valóban megtörtént, márpedig meg. 

Fotók: imdb.com

Sokáig gondolkodtam, hogy mitől is működik Joe Exotic figurája, mire ez a végtelen nagy rajongás, ami az elmúlt pár hétben egyre inkább elkezdett tombolni bennem. Rá kellett jönnöm, hogy tulajdonképpen Joe nem más, mint magunk, csak ő sajnos fullba nyomta a kretént. Ettől pedig az egész jelenség annyira trash lett, hogy egyszerűen nem lehet nem szeretni. Kineveted, vagy vele nevetsz? Itt igazán vékony jégen sétálsz, de az tuti, hogy ha megnézed a Tiger Kinget, akkor 7 rész után teljesen magábaszippant a jelenség.

Kezdjük talán ott, hogy Joe Exotic, akinek persze nem ez az eredeti neve, egyszerűen híres akart lenni, ezért pedig megtett mindent, amit csak lehetett, amolyan amerikai módon. Elsőként nyitott egy saját állatkertet, ahol nagymacskákat mutatott be. De, hogy még vagányabb legyen a dolog, Joe idomította is őket, köztük járt-kelt, játszott velük.

Fotók: imdb.com

Azt talán már más is észrevette, hogy ha valaki ki különleges, exotikus állatot tart, azzal leginkább az a célja, hogy kitűnjön a tömegből. Adott nekünk egy emberünk, akiben maximálisan benne van a valakivé válás vágya. Első lépésként nyit egy “nagymacska simogatót”. Ezzel pedig máris megtettük az első lépéseket a Tiger King abszurditását adó mély pocsojá felé.

Míg kicsiben a kutya, macska mentők mondogatnak egymásra a háttérben, bizonygatva azt, hogy egyikük nagyobb állatvédő a másiknál, és a másik aztán nem is igazán az csak úgy csinál. Addig a nagymacska mentők (eleve milyen hülye szó ez , mitől kéne megvédeni egy nagymacskát - csak az emberi hülyeségtől) nagyban tolják ugyanezt az ipart. 

Kívülről nézve már-már beteges az a cicaharc (hö-hö), ami aztán végül Joe Exotic bukását okozta. Két tigris gazda nem nagyon fért meg pár mérföldön belül, így aztán Joe Exotic és Carole Baskin, mint Jin és a Jang piti mégis vérremenő küzdelmet kezdtek el folytatni azért, hogy bebizonyítsák, egyikük nagyobb állatvédő a másiknál. 

Fotók: imdb.com

De minden puskaport nem is akarok ellőni. Amit végképp nem akarsz majd elhinni, de az élet mégis megírta, te pedig imádni fogod a Tiger Kingben:

 • Három férfi egy házasságban.
 • Férj feltételezett meggyilkolása, ledarálása és a tigrisekkel megetetése.
 • Rabszolgamunka az állatkertben.
 • Állatkertes indulása a kormányzó választáson.
 • Állatkertes indulása az elnökválasztáson.
 • Tigris reallity.
 • Tigris reallity névbitorlás.
 • Önkéntesek kihasználása.
 • Tigris támadás.
 • Állatkert megszerzése bérelt Ferrarival.
 • Tiger Kinges intim sikosító.
 • Szándékos gyújtogatás a saját állatkertben.
 • Hárem tartás, kötelező szilikon mellekkel.
 • Énekes produkciók.
 • Örökségből kisemmizés.
 • És végül de nem utolsó sorban: Bérgyilkos megbízása.

Nézed a dokumentum(!) sorozatot és amikor azt hiszed, hogy ezt már nem lehet fokozni, akkor jön egy újabb durr bele. A következő pillanatban pedig a bundesliga frizurás csávó papnak öltözve country nótát énekel.

Fotók: imdb.com

Bármennyire is prosztó, nem tudod nem szeretni a fazont. Nem csoda hát, hogy az éppen börtönben ülő Joe Exotic ügye már az amerikai elnök asztalán van. Donald Trump ugyanis nemrég a Fehér Házban tartott sajtótájékoztatót. Egy újságíró megjegyezte, hogy Joe Exotic Trumphoz fordult segítségért, hiszen az elnöknek hatalmában áll szabadlábra helyezni az amerikai rabokat. Az újságíró ekkor megkérdezte Trumpot, hogy látta-e a sorozatot.

Az elnök azt válaszolta, hogy ugyan nem nézte még meg a Tiger Kinget, de megígérte, hogy utánanéz a dolognak. Ha jónak látja, akkor akár még el is intézheti, hogy Exoticot kiengedjék a börtönből.

Szólj hozzá!

Felhős napra számíthatunk

Maximum 28 fok lesz.

Edzőjük szerint kiváló fizikai állapotban vannak a Győr női kézilabdázói

Danyi Gábor "óriási csalódásnak" nevezte, hogy a BL négyes döntő idén elmarad.

Szerdán drágul a benzin

Hol van már a 300 forintos határ?

Eldőlt, ki lesz az FC Barcelona edzője a következő szezonban

Az elmúlt időben a sajtóhírek Setién menesztéséről szóltak.

Maradhat a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás?

Még ne tervezzünk a nyár végére.

Maruzsa Zoltán: ismét fel kell készülni a digitális oktatásra

A köznevelésért felelős államtitkár azt mondta, hogy ősszel normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet.

Beton terelőtömbnek ütközött egy motoros Körmend és Egyházasrádóc között

A férfi egy balra ívelő kanyarban vesztette el járműve felett az uralmát.

Már szinte biztos, hogy Andrzej Duda nyerte a lengyel elnökválasztást

Kevesebb mint három százalékkal előzte meg Rafal Trzaskowskit.

Már 13 millióhoz közelít a koronavírus-fertőzöttek száma

7 millióan gyógyultak fel eddig a betegségből.

van még itt cikk a témában: