Illusztráció

Egy 78 éves nő és középkorú fia terítettek pszichoaktív anyagot Szombathelyen

Vágvölgyi Bálint
2020. február 10. hétfő, 09:00
Most vádat emeltek ellenük.

A Szombathelyi Járási Ügyészség új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének minősített esete miatt emelt vádat azzal a 78 éves nővel és középkorú fiával szemben, akik 2018 januárjától 2018 júniusáig Szombathelyen értékesítettek új pszichoaktív anyagot.

 

A vád szerint a vádlottak 2018 januárjában állapodtak meg arról, hogy új pszichoaktív anyaggal fognak kereskedni. Az idős nő 600 000 forintot adott a fiának, hogy abból vásároljon anyagot. Az új pszichoaktív anyag beszerzése a férfi feladata volt, míg az adagolását az édesanyja végezte szombathelyi lakásán. Az anyagot pedig közösen értékesítették Szombathely különböző részein.

 

A terheltek lakóhelyén megtartott házkutatáskor mintegy 1.5 kg bruttó súlyú növényi anyagot foglalt le a nyomozó hatóság, melynek hatóanyag tartalma a csekély mennyiség felső határát meghaladja. Lefoglalták továbbá az anyag értékesítéséből származó több mint 4 millió forintot, és 1160 eurót.

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség a vádlottakkal szemben szabadságvesztés kiszabását és a bűncselekményből származó vagyon elkobzását indítványozta. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás