Egy 17 éves srác dobta össze a weboldalt, amin nyomon követhetjük a koronavírus terjedését

Fehér Buda 2020-04-21 14:28:00
Hipp-hopp az övé lett a világ leglátogatottabb, koronavírussal foglalkozó oldala.

Még a középsuli padjait koptatja Avi Schiffmann, egy 17 éves srác, aki csak úgy összedobott egy oldalt, amin nyomon követhetjük a koronavírus globális terjedését. A Washington államban lakó Schiffmann még decemberben indította újtára az oldalt, amikor arról hallott, hogy kirobbant a járvány Vuhanban.

Az oldalról azt mondja, hogy egészen egyszerű a felépítése, csak begyűjti az adatokat az olyan szervezetek, mint például a WHO, vagy az amerikai járványügyi szervezetk, ezeket összeveti a már meglévő adatokkal, végül pedig frissíti a weboldalt. A felhasználók pedig nyomon követhetik, hogy hol és hányan kapták el a vírust, hány áldozata van a járványnak, és hányan gyógyultak már fel a betegségből.

Az oldal tíz percenként frissíti magát, Avi pedig a színekkel is bőkezűen bánt, így egészen egyszerű az oldal kezelése.

A weblapnál azonban néha felütik a fejüket a különféle bugok, Avi ezeket a felhasználók segítségével ritkítja. Egyszer például 30 órán keresztül dolgozott, hogy kijavítsa a rendszer hibáit.

 

Avi Schiffmann on Twitter

The site is back up, after staying up for over 30 hours straight trying to fix the most complicated bugs. I am working on fixing mobile being messed and related bugs. The servers/everything have been completely revamped to prevent this from ever happening again.

Avi azt mondja, hogy a jövőben tovább akarja fejleszteni az oldalt, többek között azt tervezi, hogy százalékos bontásban is bemutatja majd a járvány alakulását. 

A srác Youtube-videókból leste el a kódírás fortéjait, a sok belefektetett óra végül meghozta a gyümölcsét, jelenleg Avi oldalát nézik a legtöbben a világon, hogy friss infókhoz jussanak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban.

Avi munkájára már az ENSZ is felfigyelt, akik azt szeretnék, ha a járvány után a fiatal fiú lenne az ENSZ technikai nagykövete. Ezzel azt szerenék majd elérni, hogy minél több fiatalt érdekeljen a kódolás.

Avi weboldalát itt lehet meglátogatni: 

 

Coronavirus Dashboard

Live coronavirus dashboard tracker. See data, maps, social media trends, and learn about prevention measures.

Forrás: Metro

Szólj hozzá!

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.