Egészen friss információkkal szolgál az ingázók ügyében a Külgazdasági és külügyminisztérium 

Farkas Bazsi 2020-09-15 18:31:00
Mindent megtesznek, hogy az ingázók el tudják látni a munkájukat. 

A kormány augusztus 28-án jelentette be a koronavírus miatti újabb szigorításokat. Ezek között van az is, hogy a külföldről hazatérő magyaroknak 14 napig - vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni - karanténba kell vonulniuk.

Akik külföldön, például Ausztriában dolgoznak és csak hétvégente járnak haza, azok nem tudják megengedni maguknak, hogy két hétig karanténba vonuljanak a hazatérés után, valamint ebben az esetben a
tesztelés költségét is maguknak kellene állniuk, ami szintén több nap kiesés - írja Ungár Péter a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője.

Fotó: AFP

A politikus írásban kérdezte meg a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy mi lesz a munkahelyük miatt ingázó emberekkel ebben az esetben? Van külön megoldás rájuk nézve a kormány által meghozott intézkedésekben?

Mai, egészen friss válaszában Magyar Levente a minisztérium államtitkára azt írja, hogy már az új szabályozás bevezetésekor lehetővé tették az ingázást, annak érdekében, hogy a magyarok el tudják látni a munkájukat. 

A karantén alól mentesülnek azok, akik 

  • a határtól számított 30 kilométeres körzetben élnek,
  • 24 órán belül hazatérnek,
  • a szomszédos országban 30 kilométeres sávon belül maradnak.

Vagyis közel két héttel a szigorított határtkelés, a lezárt majd újra kinyitott határok, az osztrák kamarai jelzések után is marad minden a régiben. Azt hiszem még sosem volt ilyen közel Bécs a magyaroknak. 

Szólj hozzá!

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.