Dézsi nem fog Borkai ügyei után nyomozni

Pintér Bence
2020. január 21. kedd, 14:43
A Fidesz győri polgármesterjelöltje szerint neki nem, csak a hatóságoknak van dolga a kérdésben.
Nem vizsgálódna a városházán Borkai Zsolt és köre, az úgynevezett „győri polip” ügyében Dézsi Csaba András, a Fidesz győri polgármesterjelöltje

 

derült ki a hvg.hu-nak adott nyilatkozatából. Dézsi a lap kamerája előtt elmondta: a vizsgálódást a hatóságokra hagyja, de semmit sem fog eltitkolni.

 

Hozzátette: szerinte a város előző, szintén fideszes vezetése burokban élt, de ő nyíltabb városházát szeretne. és minden olyan szálat elvágna, ami nem hasznos a városnak.

 

A hvg.hu riportere ezután újra rákérdezett, hogy vizsgálódna-e Borkai korrupciuógyanús ügyeiben polgármesterként, de Dézsi Csaba András nem értette, vagy nem akarta érteni a kérdést, végül leszögezte, hogy szerinte neki – aki fideszes képviselőként egyébként a Borkai-kör döntéseinek megszavazásában részt vett – nincs dolga Borkai ügyeinek feltárásával.

 

A hétfői győri polgármesterjelölti vitán is szó volt a városháza ügyeinek átvizsgálásáról. Mint kiderült: a legtöbb jelölt kivizsgálná a Borkai-éra szerződéseit: Pollreisz Balázs közös ellenzéki jelölt konkrét tervként jelezte, hogy a Transparency International segítségével világítaná át az elmúlt évek ügyeit, de rajta kívül Balla Jenő (Összefogás Győrért), Géber József (Mi Hazánk) és Hajnal János (független) is jelezte, hogy egyértelműen átvizsgálnák az elmúlt évek ügyeit. Dézsi Csaba András nem vett részt a vitán, így álláspontját itt nem ismerhette meg a közönség.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás